16.2.13

Δεσμεύομαι προσωπικά ότι ο κατώτατος μισθός δεν θα μειωθεί, λέει ο Σαμαράς

Προσωπική δέσμευση ότι δεν θα μειωθεί ο κατώτατος μισθός αναλαμβάνει ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς. «Βεβαίως και δεσμεύομαι. Ακόμα και ο Όλι Ρεν το είπε» λέει ο κ. Σαμαράς.

Μιλώντας στην εφημερίδα Real News, αναφέρει πως το θέμα του λάθους του ΔΝΤ το έχει ήδη θέσει και έχει επιτύχει σημαντικά αποτελέσματα. Ο πρωθυπουργός τονίζει χαρακτηριστικά ότι «εμείς τις διαπραγματεύσεις δεν τις κάνουμε δημόσια. Τις κάνουμε γνωστές από τα αποτελέσματά τους. Γιατί όταν τις εξαγγέλλεις, εκ των προτέρων, συνήθως τις καις...».

Επίσης ο κ. Σαμαράς επισημαίνει πως «αν η ύφεση που προκαλείται είναι μεγαλύτερη από τις προβλέψεις, τότε δεν θα υπάρχουν για το λόγο αυτό περισσότερα μέτρα και αντιθέτως όταν εμείς ξεπερνάμε τους στόχους, να μας επιτρέπεται να δίνουμε ανακούφιση στον κόσμο. Φτάνει εμείς να τηρούμε τις δεσμεύσεις μας».

Όπως σημειώνει ο πρωθυπουργός «όλα αυτά έχουν μπει στη νέα δανειακή σύμβαση, επειδή έγινε κατανοητό ότι προηγουμένως μάς οδηγούσαν σε φαύλο κύκλο ύφεσης».

Υπογραμμίζει ότι αυτό που πρόκειται να αλλάξει είναι να διακοπεί η δημόσια σπατάλη, να προχωρήσουν οι διαρθρωτικές αλλαγές, να χτυπηθεί η γραφειοκρατία και να γίνουν οι αποκρατικοποιήσεις.

Ερωτηθείς τι διεκδικεί η Ελλάδα απο τους δανειστές της, ο κ. Σαμαράς τονίζει ότι εφαρμόζοντας τις δεσμεύσεις, μπορεί να ζητήσει αλλαγές σε όσα δεν λειτουργούν ή φέρνουν τα αντίθετα αποτελέσματα και αναφέρεται στη δυνατότητα των πολιτών να ανταποκριθούν στις υποχρεώσεις τους στην Εφορία και τις τράπεζες.

Σημειώνει πως το ζητούμενο για φέτος είναι το πρωτογενές πλεόνασμα, ενω υπογραμμίζει ότι το πρόγραμμα αυτό «μπορεί να βγει» και να πιάσει τους στόχους του.

Όμως τονίζει ότι «όταν κάθε μέρα έχουμε απεργίες, καταλήψεις δρόμων ή δημοσίων γραφείων, μπλοκάρει το κέντρο της πόλης ή οι εθνικοί δρόμοι και παραλύουν τα πάντα, τότε κανένα  πρόγραμμα δεν μπορεί να βγει. Μερικοί αυτό επιδιώκουν αλλά δεν θα τους αφήσουμε».

Σε ερώτηση αν θα αλλάξει ο συνδικαλιστικός νόμος, ο κ. Σαμαράς δηλώνει πως «δεν μπορούμε να ανεχόμαστε ό,τι διαλύει τα πάντα, ούτε έχουμε λόγο να αλλάξουμε ό,τι δουλεύει καλά».

Για τον Γιάννη Στουρνάρα δηλώνει ότι «έχει την απόλυτη στήριξη του», ενώ για το ενδεχόμενο ανασχηματισμού λέει: «Όποτε χρειαστεί, θα γίνει».

Αναφερόμενος στον Αλέξη Τσίπρα λέει πως «μιμείται τις χειρότερες πολιτικές συνήθειες του παρελθόντος, κι ας είναι νέος. Βιάστηκε να... γεράσει».

Όσο για τις απαιτήσεις των αγροτών ο πρωθυπουργός τονίζει πως ό,τι μπορούσε να κάνει η κυβέρνηση για τους αγρότες, το έκανε, δεν υπάρχουν άλλα περιθώρια.

Προσθέτει «δεν θέλω και δεν μπορώ να τους κοροϊδεύω».

http://news.in.gr/greece/article/?aid=1231235572

No comments: