2.4.13

Σχέση υποκλοπών με σχέδιο δολοφονίας Καραμανλή

Προς συνένωση βαίνουν δυο μεγάλες δικαστικές υποθέσεις, καθώς οι ανακριτές που τις ερευνούν ανακάλυψαν στοιχεία τα οποία φέρονται να τις συνδέουν.

Πρόκειται για την υπόθεση των τηλεφωνικών υποκλοπών την περίοδο 2004-2005 αλλά και αυτή που αφορά στο "σχέδιο δολοφονίας" του πρώην πρωθυπουργού Κώστα Καραμανλή το 2007, το οποίο προέκυψε μετά από δημοσιοποίηση εγγράφων της ΕΥΠ και αναφορών Ρώσων πρακτόρων.

Και οι δυο υποθέσεις εκκρεμούν σε ανακριτές και έχουν καταλήξει στην άσκηση ποινικής δίωξης κατά αγνώστων δραστών σε βαθμό κακουργήματος.

Σύμφωνα με πληροφορίες, στο πλαίσιο των δυο παράλληλων ανακρίσεων, προέκυψε ότι οι παρακολουθήσεις πολιτικών αξιωματούχων δεν σταμάτησαν το 2005, όταν αποκαλύφθηκε το παράνομο λογισμικό της Ericsson, αλλά φαίνονται να συνεχίστηκαν τουλάχιστον μέχρι το 2007 οπότε και τοποθετείται χρονικά το "σχέδιο δολοφονίας Καραμανλή".

Σύμφωνα με δικαστικές πηγές, για τη συνέχιση των υποκλοπών επιστρατεύθηκαν δυο εταιρίες, όχι τηλεφωνικές πάντως, οι οποίες έπαιξαν ασαφή ρόλο.

Επίσης, στοιχεία για τη συνέχιση των υποκλοπών πολιτικών αξιωματούχων μεταξύ των οποίων και του κ. Καραμανλή, φαίνεται ότι προκύπτουν από μαρτυρίες πολιτικών προσώπων, από άρση τηλεφωνικού απορρήτου αλλά και από διαρροές υπηρεσιακών εγγράφων. 

Οι ανακριτές που χειρίζονται τις δυο δικογραφίες έχουν ζητήσει τη συνένωσή τους. Αρμόδιο για να αποφανθεί για αυτό ωστόσο είναι το Συμβούλιο Πλημελλειοδικών. 

http://www.euro2day.gr/news/economy/124/articles/768372/Article.aspx

______________________________________________

ας μην βιάζονται να συνενώσουν τις υποθέσεις, καλύτερα να περιμένουν μερικά χρόνια ακόμα
μπορεί να συνενώσουν και άλλες υποθέσεις, πχ του θανάτου του Αλέξανδρου Α΄

No comments: