25.4.13

Edwards: Η “αρκούδα” της SocGen βλέπει κατάρρευση του S&P500 στο 1/3 της τιμής του, χρυσό στα 10.000 δολ.

Ο Albert Edwards, της Societe Generale θεωρείται -δίκαια- ο πιο απαισιόδοξος από τους γνωστούς στρατηγικούς αναλυτές της Wall Street. Αλλά με την τελευταία έκθεσή του, καταφέρνει να ξεπεράσει ακόμα και τον ίδιο του τον εαυτό.
Ο Edwards ξεκινά δηλώνοντας την... εμπιστοσύνη του στην ανικανότητα εκείνων που χαράσσουν τις πολιτικές και επαναλαμβάνοντας την άποψή του ότι η Federal Reserve θα καταστρέψει, τελικά, τον κόσμο.
“Η εργασιακή μου εμπειρία κατά τα τελευταία 30 χρόνια με έχει πείσει ότι οι προσπάθειες των χαράσσοντων την πολιτική να διαχειριστούν τον οικονομικό κύκλο, στην πραγματικότητα εντείνουν τη μεταβλητότητα. Οι επανειλημμένες παρεμβάσεις τους, προς έκπληξή τους, γυρίζουν μπούμερανγκ μερικά χρόνια αργότερα”, εξηγεί ο αναλυτής.
Και προσθέτει: “Ο σημερινός γύρος τυπώματος χρήματος δεν θα είναι διαφορετικός. Έχουμε γράψει και στο παρελθόν, χρησιμοποιώντας μία φράση του (γνωστού μεγαλοεπενδυτή) Marc Faber, ότι 'η Fed θα καταστρέψει τον κόσμο, μέσω του τυπώματος χρήματος. Σίγουρα θα έρθει ο υψηλός πληθωρισμός. Όμως, αυτό θα συμβεί αφότου πρώτα χαθεί η εμπιστοσύνη στους χαράσσοντες την πολιτική, όπως συνέβη στην Ιαπωνία, καθώς θα βυθιζόμαστε σε ύφεση και θα σημειώνονται κινήσεις αποδιάρθρωσης των αγορών”.
Στο πλαίσιο αυτό, ο Edwards προβλέπει ότι ο S&P 500 θα πιάσει “πάτο” στα επίπεδα των 450 μονάδων (σήμερα κινείται στην περιοχή των 1.570 μονάδων περίπου), με το χρυσό να εκτινάσσεται στα 10.000 δολάρια ανά ουγκιά.
Όσο για τη σημερινή διόρθωση του χρυσού; Ο αναλυτής τη θεωρεί φυσική. Ο χρυσός σημείωσε διόρθωση 47% από το 1974 έως το 1976, πριν να οκταπλασιάσει την αξία του, στα 887 δολάρια το 1980.

http://www.newmoney.gr/article/9903/edwards-i-arkoyda-tis-socgen-vlepei-katarreysi-toy-sp500-sto-13-tis-timis-toy-hryso-sta

No comments: