21.4.13

μηνιαίο βαρόμετρο της Metron Analysis: ΑΝΕΛ > ΠΑΣΟΚ

Προβάδισμα 0,6% της ΝΔ έναντι του ΣΥΡΙΖΑ, δείχνει το μηνιαίο βαρόμετρο της Metron Analysis που δημοσιεύει η "Κυριακάτικη Ελευθεροτυπία", ενώ υψηλό παραμένει το ποσοστό όσων δηλώνουν πως δεν θα ψηφίσουν ή δεν έχουν ακόμα αποφασίσει τι θα ψηφίσουν.

Στην πρόθεση ψήφου, η ΝΔ συγκεντρώνει το 18,7%, ο ΣΥΡΙΖΑ 18,1%, η Χρυσή Αυγή 7,4%, οι Ανεξάρτητοι Έλληνες 6,6%, το ΠΑΣΟΚ 5,5%, η ΔΗΜΑΡ 3,9%, το ΚΚΕ 3,8% ενώ 21,1% είτε δεν έχουν αποφασίσει ακόμα είτε δηλώνουν πως θα απέχουν.

Στην παράσταση νίκης, η ΝΔ συγκεντρώνει το 48%, έναντι 39% του ΣΥΡΙΖΑ, ενώ ο Αντώνης Σαμαράς θεωρείται -από το 30% των ψηφοφόρων- ως καταλληλότερος για πρωθυπουργός έναντι 14% του Αλέξη Τσίπρα.

Το 38%, πάντως, των ερωτηθέντων εκτιμά πως κανένας από τους πολιτικούς αρχηγούς δεν είναι κατάλληλος για αυτή τη θέση.  Το 68% θεωρεί ότι τα πράγματα είναι χειρότερα στη χώρα από ό,τι ήταν πριν από ένα χρόνο, ενώ το 74% κρίνει πως η χώρα κινείται προς τη λάθος κατεύθυνση.

Αίσθηση προκαλεί η απάντηση των πολιτών στο ερώτημα «στη δικτατορία ήταν καλύτερα τα πράγματα από ό,τι σήμερα;». Το 30% δηλώνει ότι συμφωνεί, το 63% διαφωνεί, ενώ το 7% δηλώνει ότι δεν γνωρίζει, δεν απαντά.

http://www.voria.gr/index.php?module=news&func=display&sid=132892

No comments: