2.4.13

Societe Generale: Έρχεται το τέλος της εποχής του χρυσού

Το τέλος της εποχής του χρυσού, έπειτα από 12 χρόνια διαρκούς ανόδου, και την είσοδο του πολύτιμου μετάλλου σε ένα bear market, προβλέπει η Societe Generale.
“Οι προσδοκίες μας για αύξηση των επιτοκίων, εν μέρει εξαιτίας της θετικής άποψης για την αμερικανική οικονομία, με μία αντίστοιχη βελτίωση του δολαρίου, θα μπορούσε να είναι η τέλεια καταιγίδα που θα δώσει την έναρξη ενός μακροπρόθεσμου bear market”, αναφέρει ο αναλυτής του γαλλικού επενδυτικού οίκου Patrick Legland.
“Το κλίμα ανάμεσα στους επαγγελματίες της αγοράς, όπως αποδεικνύεται από τις μεγάλες εκροές κεφαλαίων από το ETFs του χρυσού και την αυξανόμενη προθυμία των επενδυτών να shortάρουν το χρυσό, επιβεβαιώνει την άποψή μας ότι το μέταλλο ίσως να έχει ζήσει τις τελευταίες ημέρες δόξας του”, προσθέτει.
Ειδικότερα, η Societe επισημαίνει ότι από τις αρχές του Ιανουαρίου, τα διαπραγματεύσιμα αμοιβαία κεφάλαια (ETFs) έχουν πουλήσει περίπου 140 τόνους χρυσού. Οι short θέσεις των hedge funds στο χρυσό ήταν στα τέλη του Φεβρουαρίου στα υψηλότερα επίπεδα των τελευταίων 12,5 ετών.
Στο πλαίσιο αυτό, ο οίκος εκτιμά ότι η μέση τιμή του χρυσού θα διαμορφωθεί για το 2013 στα 1.500 δολάρια ανά ουγκιά, πέφτοντας στα 1.375 δολάρια έως τα τέλη του έτους.

http://www.newmoney.gr/article/7738/societe-generale-erhetai-telos-tis-epohis-toy-hrysoy

No comments: