25.11.09

Ανάπτυξη της οικονομίας βλέπει η Fed, ανησυχία για ανεργία

Σε αναβάθμιση των προβλέψεων τους για την οικονομική ανάπτυξη προχώρησαν τα μέλη της Νομισματικής Επιτροπής της Federal Reserve στη συνάντηση που πραγματοποιήθηκε στις 3 και 4 Νοεμβρίου, ωστόσο εξέφρασαν την ανησυχία τους για το ενδεχόμενο διατήρησης της ανεργίας σε υψηλά επίπεδα, σύμφωνα με τα πρακτικά της συνάντησης που είδαν σήμερα το φως της δημοσιότητας.

Η αμερικανική οικονομία αναμένεται να αναπτυχθεί κατά 3% σε ετήσια βάση στο τέταρτο τρίμηνο του 2010, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις των μελών της Επιτροπής. Τον περασμένο Ιούνιο τα μέλη της Fed έκαναν λόγο για ανάπτυξης της τάξης του 2,7% το 2010.

Η Fed προβλέπει παράλληλα ότι η ανεργία στις ΗΠΑ ενδεχομένως να διατηρηθεί το 2010 μεταξύ 9,3% και 9,7% πριν υποχωρήσει ελαφρώς στο 8,6% το 2011. Σημειώνεται ότι το Νοέμβριο η ανεργία αναρριχήθηκε σε υψηλά 26 ετών φτάνοντας το 10,2%.

Τα περισσότερα μέλη της Επιτροπής προβλέπουν ότι το ποσοστό ανεργίας θα παραμείνει αρκετά αυξημένο κατά τα επόμενα δύο χρόνια, ενώ το επίπεδο του πληθωρισμού θα παραμείνει κάτω από τα επίπεδα του στόχου της κεντρικής τράπεζας.

Συμφώνησαν παράλληλα ότι η οικονομία θα συνεχίσει να κινείται σε τροχιά ανάπτυξης τα επόμενα τρίμηνα, αν και ορισμένα μέλη της επιτροπής εξέφρασαν την ανησυχία τους για την ανθεκτικότητα της αμερικανικής οικονομίας χωρίς τα κρατικά μέτρα στήριξης.
http://www.capital.gr/News.asp?id=859830

No comments: