26.11.09

Εκτάκτως στην Αθήνα οι ελεγκτές της Ευρωπαϊκής Επιτροπής

Κλιμάκιο της Επιτροπής Οικονομικών και νομισματικών υποθέσεων της Κομισιόν συναντήθηκε χθες με κορυφαία στελέχη του υπουργείου Οικονομικών και ζήτησε εξηγήσεις τόσο για τις βασικές παραδοχές όσο και για τους στόχους που τίθενται για το 2010 και συμπεριλαμβάνονται στον προϋπολογισμό. Στόχος του ήταν να διαμορφώσει μια όσο το δυνατό πιο ξεκάθαρη εικόνα για τα οικονομικά μεγέθη και τις προοπτικές της ελληνικής οικονομίας ενόψει της τελευταίας συνεδρίασης του Ecofin επί σουηδικής προεδρίας.

Το κλιμάκιο της επιτροπής οικονομικών και νομισματικών υποθέσεων στάθηκε κυρίως σε τρία σημεία:

- Το μίγμα έκτακτων και μόνιμων μέτρων φορολογίας μέσω των οποίων επιτυγχάνεται η μείωση του ελλείμματος από το 12,7% του ΑΕΠ φέτος στο 9,1% του ΑΕΠ το 2010.

- Τις περικοπές πρωτογενών δαπανών ύψους 2,3 δισ. ευρώ που ανακοινώνονται στον προϋπολογισμό οι οποίες περιλαμβάνουν και το πάγωμα των μισθών άνω των 2.000 ευρώ για τους δημοσίους υπαλλήλους.

- Τα μέτρα φορολογικής πολιτικής τα οποία θα συμπληρωθούν στο αναθεωρημένο Πρόγραμμα Σταθερότητας και Ανάπτυξης της Ελληνικής Οικονομίας μέσω του οποίου θα υπάρξει μόνιμη και σταθερή δημοσιονομική προσαρμογή τα επόμενα χρόνια.

http://www.capital.gr/News.asp?id=860827

No comments: