28.11.09

Αποχωρεί από τη διοίκηση της Εθνικής Τράπεζας ο Τάκης Αράπογλου


Το διοικητικό συμβούλιο της Εθνικής Τράπεζας θα συνεδριάσει στις 2 Δεκεμβρίου για να αποφασίσει την αντικατάσταση του προέδρου και διευθύνοντος συμβούλου Τάκη Αράπογλου, είπαν στελέχη της τράπεζας την Παρασκευή.

«Στο συμβούλιο στις 2 Δεκεμβρίου θα γίνει αντικατάσταση του κυρίου Αράπογλου και του κυρίου Πεχλιβανίδη» δήλωσε στο Reuters ένα από τα στελέχη, που ζήτησε ανωνυμία.

Σύμφωνα με τραπεζικές πηγές που επικαλείται το Reuters, τη «σκυτάλη θα παραλάβουν» ο Απόστολος Ταμβακάκης, ως διευθύνων σύμβουλος και ο Βασίλης Ράπανος, ως πρόεδρος.

«Η πρόταση έχει γίνει ήδη αποδεκτή» είπε αξιωματούχος κοντά στην διαδικασία που ζήτησε ανωνυμία.

Στην επίσημη ανακοίνωση της ΕΤΕ στο Χρηματιστήριο, αναφέρεται ότι θα συγκληθεί το ΔΣ στις 2 Δεκεμβρίου με θέμα την αντικατάσταση των εκτελεστικών μελών του.

Ο Απόστολος Ταμβακάκης, υποδιοικητής της Εθνικής στο παρελθόν (επί Θ.Καρατζά), είναι υπεύθυνος στρατηγικής και ανάπτυξης στον όμιλο Λάτση, ενώ στο παρελθόν κατείχε την θέση του διευθύνοντος συμβούλου στην Lamda Development.

Ο οικονομολόγος Βασίλης Ράπανος, ήταν επικεφαλής του συμβουλίου οικονομικών εμπειρογνωμόνων επί κυβερνήσεων ΠΑΣΟΚ.

Υπό την διοίκηση του κ. Αράπογλου, η Εθνική επεκτάθηκε στην Τουρκία εξαγοράζοντας την Finansbank.

To Δημόσιο ελέγχει ποσοστό περίπου 12% της τράπεζας, άμεσα και έμμεσα μέσω των συμμετοχών των κρατικών ασφαλιστικών ταμείων.

Τα νέα πρόσωπα σε Αγροτική και ΤΤ

Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες της αγοράς, νέος επικεφαλής της Αγροτικής Τράπεζας αναλαμβάνει ο κ. Θεόδωρος Πανταλάκης, και η κυρία Ντίνα Λάζαρη αναλαμβάνει τα ηνία του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου.

Ο κ. Θ.Πανταλάκης έχει διατελέσει υποδιοικητής της Εθνικής Τράπεζας επί διοίκησης Θ.Καρατζά, ενώ στην παρούσα φάση διατελούσε εκτελεστικός αντιπρόεδρος της Τράπεζας Πειραιώς.

Η κυρία Ντίνα Λάζαρη, τραπεζικό στέλεχος, είναι γραμματέας του τομέα οικονομίας του ΠΑΣΟΚ.

Σημειώνεται ότι η Έκτακτη Γενική Συνέλευση της Αγροτικής Τράπεζας είναι προγραμματισμένη για τις 8/12, και του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου στις 11/12.

Και οι δυο συνελεύσεις έχουν θέμα την εκλογή νέου διοικητικού συμβουλίου.

Newsroom ΔΟΛ

No comments: