21.4.11

Ανησυχία Ομπάμα για την αγορά ακινήτων

Ο Aμερικανός πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα, επιλέγοντας να ξεκινήσει ουσιαστικά την προεκλογική του εκστρατεία από το χώρο που τον ανέδειξε από αουτσάιντερ σε φαβορί στη κούρσα των προηγούμενων προεδρικών εκλογών στις ΗΠΑ, παραχώρησε τη Μ. Τετάρτη ανοικτή στο κοινό διαδικτυακή συνέντευξη μέσω του δημοφιλέστερου παγκοσμίως κοινωνικού δικτύου, του Facebook.
Στην συνέντευξη που συντόνιζε ο ιδρυτής του πλέον επιτυχημένου διαδικτυακού εμπορικού προϊόντος στον πλανήτη, ο Μαρκ Ζούγκεμπεργκ, ο πρόεδρος Ομπάμα απαντώντας σε ερωτήσεις του κοινού αναφέρθηκε και στο φλέγον για τις ΗΠΑ θέμα της απόκτησης πρώτης κατοικίας και των όρων των προσφερόμενων στους καταναλωτές, στεγαστικών δανείων.
Ο Ομπάμα προέβη στην εκτίμηση ότι η υποτονική στις ΗΠΑ, αγορά ακινήτων αποτελεί ίσως και το στοιχείο εκείνο που υπονομεύει περισσότερο, αυτήν την περίοδο, την αμερικανική οικονομία.
Μιλώντας από την έδρα του γίγαντα του διαδικτύου Facebook, ο Ομπάμα παραδέχτηκε ότι έχει πλέον παρέλθει η εποχή που ο μέσος Αμερικανός μπορούσε να αγοράσει πρώτη κατοικία σε προσιτές τιμές και με ελκυστικούς όρους αποπληρωμής.
Η τοποθέτηση-ομολογία του αμερικανού προέδρου έγινε σε ερώτηση που του υποβλήθηκε μέσω της συνομιλίας στο Facebook, σχετικά με τις πιθανότητες που έχουν αυτοί με τα χαμηλά και μεσαία εισοδήματα να εξασφαλίσουν στεγαστικά δάνεια.
Οι Δημοκρατικοί δίνουν βαρύνουσα σημασία στα σύγχρονα κοινωνικά δίκτυα, με έμφαση στο Facebook, που έχει περισσότερους από 500 εκατομμύρια χρήστες παγκοσμίως, εκ των οποίων 150 εκατομμύρια στις ΗΠΑ, ενώ σε 20 εκατομμύρια ανέρχονται οι φίλοι της προσωπικής σελίδας του αμερικανού προέδρου, που αναρτούν και αναμεταδίδουν τις ανακοινώσεις και τις δραστηριότητές του.

http://www.naftemporiki.gr/news/cstory.asp?id=1960118

No comments: