1.4.13

Κατ’ αντιπαράσταση εξέταση Κ. Μπίκα - Ι. Διώτη τη Δευτέρα

Την κατ’ αντιπαράσταση εξέταση του πρώην επικεφαλής του ΣΔΟΕ Ιωάννη Διώτη με τον πρώην επικεφαλής της ΕΥΠ Κωνσταντίνο Μπίκα, τη Δευτέρα στις 20:00, αποφάσισαν τα μέλη της Προανακριτικής Επιτροπής που διερευνά την υπόθεση της λίστας Λαγκάρντ.
Όπως μεταδίδει το ΑΜΠΕ, θα προηγηθούν οι καταθέσεις τόσο του κ. Μπίκα όσο και του κ. Διώτη πριν εξεταστούν πρόσωπο με πρόσωπο.

Καταθέτοντας χθες ενώπιον της Επιτροπής, ο πρώην επικεφαλής της ΕΥΠ αναγνώρισε τη συμβολή του στο να φθάσει η λίστα Λαγκάρντ στην Ελλάδα, ενώ επιχείρησε να υποβαθμίσει τις επαφές του με τον πρώην υπουργό Οικονομικών, Γ. Παπακωνσταντίνου και τον πρώην επικεφαλής του ΣΔΟΕ, Ιω. Διώτη για την υπόθεση.
Σύμφωνα με πληροφορίες του ίδιου πρακτορείου, ο κ. Μπίκας, στην κατάθεσή του που ολοκληρώθηκε για σήμερα, ανέφερε ότι στα τέλη του καλοκαιριού του 2011 ή στις αρχές φθινοπώρου συμμετείχε σε μία σύσκεψη υπηρεσιακών παραγόντων που πραγματοποιήθηκε στο υπουργείο Οικονομικών υπό τον Ευάγγελο Βενιζέλο, με αντικείμενο τη φοροδιαφυγή και εκεί, συζητήθηκε και η λίστα Λαγκάρντ.
Ο κ. Μπίκας φέρεται επίσης να κατέθεσε ότι σε εκείνη τη συνάντηση που είχε με τον κ. Βενιζέλο του ανέφερε ότι πρέπει να αξιοποιηθεί η λίστα Λαγκάρντ, ενώ υποστήριξε ότι είχε συζητήσει και το θέμα με την τότε διευθύντρια του γραφείου του πρωθυπουργού, Ρεγγίνα Βάρτζελη.
Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι ο κ. Μπίκας υποστήριξε ότι ουδέποτε μίλησε με τον πρώην πρωθυπουργό Γιώργο Παπανδρέου για το περιεχόμενο της λίστας Λαγκάρντ ενώ για τη δική του εμπλοκή, φέρεται να είπε ότι περιορίστηκε στον εντοπισμό της και στη διαδικασία να φθάσει στα χέρια της ελληνικής κυβέρνησης.
Σύμφωνα πάντα με τις ίδιες πληροφορίες, απαντώντας σε ερωτήσεις μελών της Επιτροπής, ο πρώην επικεφαλής της ΕΥΠ φέρεται να είπε πως ο κ. Παπανδρέου είχε ενημερωθεί για τη λίστα από τον υπ. Οικονομικών Γιώργο Παπακωνσταντίνου.
Πρόσθεσε πως το μόνο το οποίο πιστεύει ότι θα είχε πει στον Πρωθυπουργό «είναι ότι θα πρέπει να τρέξει, να προχωρήσει αυτή η λίστα, πρέπει αυτό το πράγμα να προχωρήσει».
Υπενθυμίζεται ότι ο κ. Διώτης κατέθεσε την Τρίτη στην Προανακριτική Επιτροπή μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου από την αλληλογραφία που είχε στις 7 Ιουλίου 2011 με τον τότε υπουργό Περιβάλλοντος, Γιώργο Παπακωνσταντίνου.
Από την αλληλογραφία, που έγινε μία μέρα πριν την αντιγραφή του επίμαχου usb με τη λίστα Λαγκάρντ από τον κ. Διώτη, φέρεται να προκύπτει ότι ο τελευταίος έχει συνεργασία με τον τότε επικεφαλής της ΕΥΠ Κωνσταντίνο Μπίκα. Φαίνεται επίσης πως ο κ. Μπίκας είχε ενεργό ρόλο στην διερεύνηση της υπόθεσης και πως είχε ενημερώσει και τον τότε πρωθυπουργό Γιώργο Παπανδρέου.
Στη χθεσινή του κατάθεση, ο κ. Διώτης εμφανίστηκε επίσης βέβαιος ότι παρέδωσε στις 8 Ιουλίου του 2011 το επίμαχο usb με τη λίστα Λαγκάρντ στον Ευάγγελο Βενιζέλο.

http://www.naftemporiki.gr/story/633186

________________________________________________

αυτούς ψήφισε ο λαός και ευτυχώς αναλαμβάνουν την πολιτική ευθύνη!!


No comments: