9.4.13

Αδαμάντιος Πεπελάσης: «Πιθανή η επιστροφή στη δραχμή»

Ιδιοτελή κίνητρα τη τρόικας πίσω από την αναστολή της συγχώνευσης της Εθνικής Τράπεζας και της Eurobank εντοπίζει ο διαπρεπής οικονομλόγος και πρώην διοικητής τραπεζών κ. Αδαμάντιος Πεπελάσης, ο οποίος όμως θεωρεί και πως η κυβέρνηση δεν χειρίσθηκε επαρκώς το ζήτημα.
Μιλώντας σήμερα Τρίτη στο «BHMA99,5» και στην εκπομπή Πρωινές Διαδρομές ο κ. Πεπελάσης εμφανίσθηκε επικριτικός για την εξέλιξη που πήρε η συγχώνευση της Εθνικής Τράπεζας και της Eurobank τονίζοντας πως δεν ήταν επαρκώς σχεδιασμένη.
«Αυτό που συνέβη με τις τράπεζες είναι αποτέλεσμα ασόβαρων πολιτικών. Θα αποδειχθεί στο μέλλον ότι τα κίνητρα της τρόικα δεν ήταν καθαρά», δήλωσε ο κ. Πεπελάσης ο οποίος έχει διατελέσει Διοικητής της Αγροτικής Τράπεζας (1974-1981) και Πρόεδρος της Εμπορικής Τράπεζας (1988).
Ερωτηθείς για την εγχώρια οικονομική κατάσταση και το ευρωπαϊκό περιβάλλον αναφέρθηκε στην αμφισβήτηση των ευρωπαϊκών χειρισμών η οποία γίνεται διαρκώς πιο έντονη και δεν απέκλεισε την έξοδο της Ελλάδας από το ευρώ.
«Δεν αποκλείω ακόμη και την επιστροφή στο εθνικό νόμισμα. Αλλά ακόμη και να γίνει αυτό δεν θα μπορέσουμε να το κάνουμε σωστά και σοβαρά», είπε ο κ. Πεπελάσης.

http://www.tovima.gr/finance/article/?aid=506847

http://www.skai.gr/player/TV/?mmid=237120


No comments: