19.5.08

Τέλος της πιστωτικής κρίσης βλέπει ο Ακερμαν

AΙΣΙΟΔΟΞΟΣ ήταν ο διευθύνων σύμβουλος της Deutsche Bank, Γιόζεφ Ακερμαν, ότι πλησιάζει το τέλος της πιστωτικής κρίσης, εκτιμώντας ότι η αμερικανική κτηματαγορά θα ανακάμψει κατά το δεύτερο εξάμηνο.«Νομίζω ότι πλησιάζουμε προς το τέλος της χρηματοοικονομικής κρίσης... Τα δύσκολα δεν έχουν παρέλθει, αλλά οι ενδείξεις από την αγορά των ΗΠΑ είναι ενθαρρυντικές», τόνισε χαρακτηριστικά, στο πλαίσιο συνέντευξής του σε ελβετική εφημερίδα.Σύμφωνα με τον κ. Ακερμαν, η άμεση προσέγγιση των αμερικανικών αρχών για την επίλυση της κρίσης θα αρχίσει σύντομα να αποδίδει καρπούς. «Οι συνέπειες αναμένεται να γίνουν αισθητές κατά το δεύτερο εξάμηνο του έτους, ενώ ήδη διακρίνουμε σημαντική ανάκαμψη της αμερικανικής αγοράς real estate», προσθέτει.Ερωτηθείς για το ενδεχόμενο εξαγορών, ο επικεφαλής της Deutsche Bank θεωρεί ότι η γερμανική τράπεζα δεν δέχεται πιέσεις για τέτοιου είδους κινήσεις. «Είμαστε αρκετά ισχυροί. Συγκαταλεγόμαστε μεταξύ των καλύτερων τραπεζών στον κόσμο, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι θα αφήσουμε ανεκμετάλλευτη μια καλή ευκαιρία», κατέληξε ο κ. Άκερμαν.Η Deutsche Bank έχει εκδηλώσει ενδιαφέρον για τις γερμανικές δραστηριότητες που πωλεί η Citigroup ενώ εξετάζει και την προοπτική εξαγοράς της Deutsche Postbank.
http://www.naftemporiki.gr/news/static/08/05/19/1513454.htm

3 comments:

Τdi said...

Γιατί όταν ακούω κάτι τέτοιες ειδήσεις και κάτι Μπάφετ ότι σκάει με 35 δις για ψώνια στην Ευρώπη κτλ κτλ μου κάθεται στο μυαλό ότι έχουμε ακόμα πάτο...ότι το ξεφόρτωμα καλά κρατά και η "τεχνη" της επιχειρηματικής παραπλάνησης βρίσκεται στο ζενίθ της!

Εκεί που λες ότι όλοι αρχίζουν και λένε ότι η πτώση καλά κρατα (άρα αγοράζουμε...) ξαφνου πετιέται ο κάθε Άκερμαν (του οποίου primary στόχος είναι να πομπάρει και την μετοχούλα του άλλωστε) και λέει ότι αυτό ήταν, μην κωλώνετε, πάμε για ραλλάκι!

Πονηρεύομαι φίλε μου...

Τdi said...

Πολύ κιόλας...ειδικά αν ο Τρισέ λέει το ένα και οι "άλλοι" λένε τα δικά τους!!

geokalp said...

αυτή τη στιγμή έχουμε πληθωρισμό!!

ίσως και να έχουμε και τo κλισέ
"sell in May and go away"