7.10.10

Ο Μυτιληναίος χτυπάει το 49% της ΕΠΑ Αττικής

Πρόθεση να καταθέσει προσφορά για την εξαγορά του μειοψηφικού πακέτου της ΕΠΑ Αττικής (49%) ανακοίνωσε σήμερα ο όμιλος του Ομίλου Μυτιληναίου κ. Ε. Μυτιληναίος κατά την παρουσίαση της νέας εταιρείας του ομίλου στην ενέργεια, Protergia.
Όπως είπε, η προσφορά θα κατατεθεί μέχρι τις 20 Οκτωβρίου, οπότε και λήγει η προθεσμία εκδήλωσης ενδιοαφέροντος και θα υποβληθεί από κοινού με τον όμιλο Βαρδινογιάννη με τον οποίο και συνεργάζεται στον τομέα της ενέργειας. Σύμφωνα με τον κ. Μυτιληναίο, η Deutsche Bank η οποία και έχει αναλάβει να βρει ενδιαφερόμενους για το 49% της ΕΠΑ Αττικής έχει μέχρι σήμερα προσεγγίσει εκατό εταιρείες εκ των οποίων ενδιαφέρον εκδήλωσαν οι έντεκα.

Επεσήμανε πάντως, ότι ανάμεσα σε αυτούς συμπεριλμβάνονται εταιρείες από τομείς που δεν έχουν σχέση με την ενέργεια. Το προς πώληση ποσοστό της ΕΠΑ Αττικής θα προέλθει τόσο από το ποσοστό που κατέχει στην εταιρεία η Duke (25%), όσο και η Shell (24%).  Τέλος, ο όμιλος ανακοίνωσε την κάθοδό του και στην λιανική αγορά ηλεκτρισμού σύντομα, όπως είπε χαρακτηριστικά ο κ. Μυτιληναίος, γεγονός που σημαίνει ότι δημιουργείται πλέον ένας πλήρης καθετοποιημένος όμιλος στην ενέργεια με δραστηριότητα τόσο στην πώληση ρεύματος, όσο και φυσικού αερίου.

reporter 

No comments: