8.2.12

Reuters: Αφερέγγυα η ελληνική κυβέρνηση

Η ελληνική κυβέρνηση αφήνει να περνούν η μία μετά την άλλη οι προθεσμίες που η ίδια θέτει, εξαντλώντας με αυτό τον τρόπο την υπομονή της Ευρώπης και μετατρέποντας σε άπιαστο όνειρο το σχέδιο διάσωσής, αναφέρουν τα διεθνή πρακτορεία Reuters και Bloomberg.

Reuters: Αφερέγγυα η ελληνική κυβέρνηση
Συγκεκριμένα, με ιδιαίτερα επικριτικό ύφος προς την ελληνική ηγεσία αναφέρεται στις τελευταίες εξελίξεις το πρακτορείο Reuters σημειώνοντας ότι ενώ τα τρία κόμματα της κυβέρνησης δεσμεύθηκαν να απαντήσουν σήμερα στα μέτρα που ζητούν οι πιστωτές της χώρας «οι προθεσμίες χάνουν πλέον το νόημά τους (…) παρακινώντας ορισμένους ευρωπαίους ηγέτες να δηλώσουν ότι η ευρωζώνη μπορεί να ζήσει και χωρίς την Αθήνα».
Το ίδιο πρακτορείο επισημαίνει ότι ο Eλληνας υπουργός Οικονομικών, Ευάγγελος Βενιζέλος είχε δεσμευθεί για την επίτευξη συμφωνίας (για τα μέτρα που απαιτεί η τρόικα) την περασμένη Κυριακή. Τη Δευτέρα τα τρία κόμματα καθόρισαν νέα προθεσμία για απάντηση και στη συνέχεια υποσχέθηκαν να απαντήσουν μέχρι την Τρίτη. «Η μία μετά την άλλη οι προθεσμίες έρχονται και φεύγουν. Αυτή η εμφανής αστάθεια αποτελεί πρόκληση για την εξουσία της γερμανίδας καγκελαρίου Αγκελα Μέρκελ της οποίας η κυβέρνηση αποτελεί έναν από τους μεγαλύτερους πιστωτές της Ελλάδας» αναφέρει χαρακτηριστικά το πρακτορείο.
Με παρόμοια φρασεολογία παρουσιάζει το θέμα και το Bloomberg. «Η χθεσινή καθυστέρηση ήταν ένα ακόμα εμπόδιο στην επίτευξη συμφωνίας για το πακέτο που βρίσκεται στο τραπέζι από τον περασμένο Ιούλιο» υπογραμμίζει το πρακτορείο.

http://www.ethnos.gr/article.asp?catid=22767&subid=2&pubid=63613940

________________________________________

η δική μου άποψη είναι ότι είναι η πρώτη φορά εδώ και πολύ καιρό που η ελληνική κυβέρνηση αξιοποιεί το βασικό της προσόν: την αδυναμία της να κάνει οτιδήποτε



κύριοι των Reuters και Bloomberg,
οι Έλληνες οπλαρχηγοί κάνουν αυτό που ξέρουν καλύτερα από όλα,
δεν κάνουν τίποτα, κερδίζουν ώρες και λεπτά...
και (εάν) σκέφτονται, είναι μόνο για να βρουν τι θα λένε για να δικαιολογηθούν...


No comments: