13.4.13

Χωρίς σχέδιο οδηγούμαστε στην απομόνωση


Ο πρώην πρωθυπουργός παρακολουθεί στενά τις εξελίξεις σε ευρωπαϊκό επίπεδο και δεν κρύβει την ανησυχία του

Προβληματισμένος για το μέλλον του ενιαίου νομίσματος εμφανίζεται ο Κ.Σημίτης, σημειώνοντας σε συνομιλητές του ότι «η Ευρώπη των δύο ταχυτήτων δεν θα δημιουργηθεί, υπάρχει σήμερα». Ο πρώην πρωθυπουργός τονίζει ότι η χώρα χρειάζεται σχέδιο για να αποφύγει την απομόνωση και τάσσεται υπέρ της δημιουργίας ενός πόλου μεταξύ ΝΔ και ΚΚΕ που να εκπροσωπεί τις εκσυγχρονιστικές και μεταρρυθμιστικές δυνάμεις.

Όπως αναφέρεται στο Βήμα της Κυριακής, ο πρώην πρωθυπουργός υπογραμμίζει επίσης την ανάγκη δημιουργίας ενός πόλου μεταξύ ΝΔ και ΚΚΕ, που να εκπροσωπεί τις δημοκρατικές, εκσυγχρονιστικές και μεταρρυθμιστικές δυνάμεις.

Μάλιστα ο Κώστας Σημίτης φέρεται να απαντά σε όσους αντιστέκονται σε αυτή τη συνεννόηση: «Τι θα πει δεν θέλουν; Να θελήσουν. Την προηγούμενη φορά που δεν κατάφεραν να συνεννοηθούν οι δημοκρατικές δυνάμεις αφίχθη ο Παπάγος!».

Παράλληλα, πρόσωπα του στενού περιβάλλοντος του πρώην πρωθυπουργού επισημαίνουν ότι η Ελλάδα πρέπει να διαμορφώσει τη δική της αντίληψη για το τι ζητεί, τι είδους συμπαράσταση επιδιώκει και ποια θέματα είναι σε θέση να προωθήσει και να βρει αξιόπιστες λύσεις.

«Εμείς πρέπει να έχουμε σχέδιο σε συνεργασία με τους υπόλοιπους παράγοντες που θα παίξουν ρόλο στη διαπραγμάτευση, με στόχο να αποφύγουμε την περιθωριοποίησή μας» επισημαίνει σε συνομιλητές του.

http://news.in.gr/greece/article/?aid=1231244041

No comments: