16.4.13

Intralot: Σκιές σκανδάλου για τη λοταρία Κορέας

Στο στόχαστρο των ελεγκτικών αρχών της Νοτίου Κορέας φέρονται να βρίσκονται οι διαδικασίες με τις οποίες η Intralot διαχειρίστηκε τα κρατικά λαχεία της χώρας αλλά και ανανέωσε την σύμβασή της, μολονότι εκκρεμούν αιτιάσεις ακόμη και για διαφθορά και «χειραγώγηση αποτελεσμάτων» της Λοταρίας, αναφέρει σε χθεσινό του δημοσίευμα το ειδησεογραφικό πρακτορείο της Κορεάς, Yonhap News Agency.

Το δημοσίευμα αναφέρεται εκτενώς στις πρωτοβουλίες των κορεατικών αρχών προκειμένου να εξακριβωθεί ο ρόλος της Επιτροπής Κρατικών Λαχείων και της ίδιας της Intralot.
Αναλυτικότερα, οι ελεγκτικές αρχές της Νοτίου Κορέας ξεκίνησαν έρευνα στην Επιτροπή Κρατικών λαχείων τη Νοτίου Κορέας, λόγω υποψιών για διαφθορά και για σκιώδεις διαδικασίες ανάθεσης των συμβολαίων, όπως ανέφερε την Δευτέρα ανώνυμη πηγή, την οποία επικαλείται το πρακτορείο ειδήσεων.

Σύμφωνα με πηγές από το Συμβούλιο Ελέγχου και Ερευνών, αναφέρει το δημοσίευμα, ο σχετικός έλεγχος ξεκίνησε στα μέσα Ιανουαρίου. Πρόκειται για την πρώτη έρευνα στην επιτροπή από το 2008, αφότου η αρμοδιότητα για αυτήν πέρασε από το Πρωθυπουργικό γραφείο στο υπουργείο Οικονομικών.

http://www.euro2day.gr/news/enterprises/122/articles/771465/Article.aspx

No comments: