26.2.09

Μεγαλύτερη φορολόγηση των υψηλών εισοδημάτων προτείνει ο Ομπάμα

Νέες αυξήσεις στη φορολογία των υψηλών εισοδημάτων θα προτείνει ο Μπάρακ Ομπάμα προκειμένου να χρηματοδοτήσει την αναβάθμιση του συστήματος υγείας προς όφελος των χαμηλότερων εισοδηματικών στρωμάτων, σύμφωνα με χθεσινές δηλώσεις αξιωματούχων της αμερικανικής κυβέρνησης.
Στο πλαίσιο του 10ετούς προϋπολογισμού που αναμένεται να καταθέσει σήμερα στο Κογκρέσο, ο νέος πρόεδρος των ΗΠΑ θα προτείνει τα έσοδα από την περιβαλλοντική πολιτική να διατεθούν για την παράταση της διετούς πίστωσης που απολαμβάνουν σήμερα οι χαμηλόμισθοι και οι πολίτες των μεσαίων εισοδηματικών τάξεων.
Οι δύο προτάσεις αύξησης της φορολογίας βρίσκονται στην κορυφή της ατζέντας του Ομπάμα που στοχεύει στην αντιστροφή της φορολογικής πολιτικής Μπους που ευνοούσε τα νοικοκυριά με ετήσια εισοδήματα άνω των 250.000 δολ. και στην αναδιανομή του εισοδήματος μέσω της επιβολής μεγαλύτερων φόρων στις επιχειρήσεις και τους εύπορους πολίτες.
Στην έκθεση όπου συνοψίζονται οι προτάσεις του Λευκού Οίκου διατυπώνεται η άποψη ότι είναι άδικο τα υψηλά εισοδηματικά στρώματα να απολαμβάνουν μεγαλύτερες φοροαπαλλαγές από τα μεσαία εισοδήματα για τις ίδιες φιλανθρωπικές εισφορές, καθώς η νέα κυβέρνηση δεσμεύεται ότι θα «αναδιαμορφώσει το φορολογικό κώδικα προκειμένου οι πιο εύποροι πολίτες να αποδίδουν μεγαλύτερους φόρους».
Πηγή: The New York Times

No comments: