14.11.11

Buffett: Η Ευρώπη θα είναι ισχυρότερη σε δέκα χρόνια

Δεν είναι ξεκάθαρο ότι η Ευρώπη έχει τη θέληση ή την ικανότητα να κάνει «ό,τι χρειαστεί» για να επιλύσει την κρίση χρέους, δήλωσε ο Warren Buffett στο CBNC.

Ο διάσημος μεγαλοεπενδυτής πρόσθεσε ότι αυτή τη στιγμή βλέπουμε μια τουλάχιστον μερική έξοδο πανικού των επενδυτών από την Ευρώπη και εξέφρασε ανησυχία για την απουσία εμπιστοσύνης.

Ο Buffett αποκάλυψε ότι κοιτάζει τις τιμές των ευρωπαϊκών κρατικών ομολόγων καθημερινά, όμως, δεν έχει αποφασίσει ακόμα να αγοράσει κάποια από αυτά. Επιπλέον, η εταιρεία του, η Berkshire Hathaway δεν έχει θέσεις στις τραπεζικές μετοχές της Ευρωζώνης και δεν έχει δει ακόμα αγοραστικές ευκαιρίες.

Πάντως, ο Buffett τόνισε ότι η Ευρώπη δεν πρόκειται να «εξαφανιστεί», ενώ εξέφρασε την αισιοδοξία ότι η οικονομία της θα είναι ισχυρότερη σε δέκα χρόνια. Έστω και εάν η διαδρομή έως τότε θα είναι δύσκολη.

Αντίθετα, ο Buffett εντοπίζει ήδη αγοραστικές ευκαιρίες στη Wall Street, καθώς αποκάλυψε ότι η Berkshire αγόρασε μετοχές της IBM συνολικής αξίας 10,7 δισ. δολαρίων φέτος.

http://www.isotimia.gr/default.asp?pid=24&ct=2&artid=103047

__________________________________________

αντιδείκτης;

No comments: