29.5.12

ΚΥΑ για 45.000 προσλήψεις στους ΟΤΑ

Συνολικά 45.000 προσλήψεις 11μηνης διάρκειας από φορείς μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα προβλέπει Κοινή Υπουργική Απόφαση των υπηρεσιακών υπουργών Δημόσιας Διοίκησης, Παύλου Αποστολίδη, Εσωτερικών, Αντώνη Μανιτάκη και Εργασίας, Αντώνη Ρουπακιώτη.
Όπως ανακοίνωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, οι προσλήψεις αφορούν τους ΟΤΑ για τους τομείς Πρόνοιας και Περιβάλλοντος και προβλέπονται από το ΕΣΠΑ, ενώ την εποπτεία θα έχει το ΑΣΕΠ
«Δεν αφορούν προσλήψεις στο Δημόσιο και δεν εμπίπτουν στην απαγόρευση λόγω προεκλογικής περιόδου», διευκρίνισε ο κ. Τσιόδρας.
Ετσι με διευκρινιστική εγκύκλιο των τριών υπουργών δόθηκε το «πράσινο φως» προκειμένου να συνεχιστεί απρόσκοπτα η διαδικασία των εν λόγω προσλήψεων.
Όπως προβλέπεται στο άρθρο 36 του ν. 4024/2011, φορείς μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα μπορούν να προσλάβουν προσωπικό και συγκεκριμένα ανέργους, προκειμένου να καλυφθούν ανάγκες και δράσεις κοινωφελούς χαρακτήρα συμπραττόντων φορέων, ανάμεσά τους και των ΟΤΑ Α' και Β' βαθμού.
Από τις αρχές του 2012, στο ΑΣΕΠ, το οποίο ασκεί την εποπτεία και τον έλεγχο των διαδικασιών επιλογής, έχουν σταλεί, από τους δικαιούχους φορείς μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα, 248 αιτήματα για την κάλυψη 45.152 θέσεων εργασίας κοινωφελούς χαρακτήρα, που αφορούν κυρίως ανάγκες ΟΤΑ.
Πηγή: ΑΠΕ-MΠΕ
http://www.naftemporiki.gr/news/cstory.asp?id=2185036

________________________________________

μετά το ταμπού της πληρωμής φόρων εν μέσω προεκλογικής περιόδου που έσπασε (δείτε εάν σας έχει έρθει ΕΤΑΚ 2009) ακόμα ένα καταρρίπτεται: γίνονται και προσλήψεις!
σε λίγο θα λειτουργούμε χωρίς κυβέρνηση!!


No comments: