29.5.12

Μαζικές εκτελέσεις στη Χούλα

Σοκ προκαλούν οι πληροφορίες για το μακελειό στη Χούλα. Ως αντίδραση Γερμανία, Γαλλία και Βρετανία προχώρησαν το μεσημέρι στην απέλαση των πρεσβευτών της Συρίας.
Το μεγαλύτερο μέρος των θυμάτων της Χούλα εκτελέστηκε εν ψυχρώ, ανέφερε σήμερα ο εκπρόσωπος της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα, Ρούπερτ Κόλβιλ, κάνοντας λόγο για «μαζικές εκτελέσεις» που σύμφωνα με κατοίκους της περιοχής, έγιναν από τις φιλοκυβερνητικές παραστρατιωτικές δυνάμεις των Σαμπίχα. Όπως ανέφερε ο εκπρόσωπος λιγότεροι από 20 από τους συνολικά 108 νεκρούς, σκοτώθηκαν από τα πυρά αρμάτων μάχης ή από πυροβόλα όπλα.

Η κυβέρνηση του Μπασάρ Αλ Άσαντ φέρει την αποκλειστική ευθύνη του μακελειού, δήλωσε χθες ο βρετανός υπ. Εξωτερικών Γ. Χέιγκ έπειτα από συνάντηση με τον ρώσο ομόλογό του Σεργκέι Λαβρόφ: «Είναι σύνηθες στη συμπεριφορά του καθεστώτος Άσαντ να διαπράττει θηριωδίες και στη συνέχεια να επιρρίπτει τις ευθύνες σε άλλους. Θα πρέπει να δούμε και να εξακριβώσουμε, όσο δύσκολο κι αν είναι, τι ακριβώς συνέβη σε κάθε περίπτωση».

Στο καθεστώς Άσαντ αλλά και σε εξτρεμιστές απέδωσε από την πλευρά του τις ευθύνες ο ρώσος υπ. Εξωτερικών Λαβρόφ, τονίζοντας ότι οι Σύροι θα πρέπει να αποφασίσουν για το μέλλον τους χωρίς έξωθεν ανάμιξη: «Είναι πολύ σημαντικό όλες οι πλευρές να παίζουν το ίδιο παιγνίδι και αυτό σημαίνει να συμβάλουν στην υλοποίηση του σχεδίου Ανάν και όχι σε αλλαγή καθεστώτος».

http://www.dw.de/dw/article/0,,15982998,00.html

____________________________________

έπεσαν από τα σύννεφα!!!

No comments: