28.5.12

Le Monde: Μόνη λύση η νέα βοήθεια και κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΠΑΣΟΚ

Εκκληση στη Γερμανία να βοηθήσει την Ελλάδα να βγει από την κρίση ώστε να καταλήξει σε συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΠΑΣΟΚ, «συνύπαρξη της δίκαιης οργής και του απαραίτητου ρεαλισμού» κάνει σήμερα η έγκυρη εφημερίδα Le Monde, σε άρθρο της που τιτλοφορείται «Μια ελληνο-γερμανική τραγωδία» και έχει υπότιτλο «Δράστε πριν τις 17 Ιουνίου» !
Το άρθρο υπογράφει η Καρολίν Φουρές η οποία, σε δραματικούς τόνους, ξεκινάει λέγοντας «Πρόκειται για την ιστορία μιας τραγωδίας που θα μας πάρει όλους στο βυθό αν η Ευρωπαική Ενωση δεν δράσει πριν τις 17 Ιουνίου, πριν οι Ελληνες επιστρέψουν στις κάλπες».
Η Δημοκρατία χρειάζεται χρόνο ενώ οι κρίσεις ξεσπάνε άμεσα και παίζουν το παιχνίδι της δημαγωγίας, αναφέρει, από τις πρώτες σειρές, το άρθρο και αναλύει το φαινόμενο της Χρυσής Αυγής : «Προς το παρόν μόνο 6,9% ψήφισαν το νεοναζί κόμμα Χρυσή Αυγή. Ακόμη κι αν τα ποσοστά δεν ανέβουν, μόνο αυτό το νούμερο πρέπει να χτυπήσει το κόκκινο καμπανάκι...Η αύξηση της βίας εναντίον μεταναστών στους δρόμους της Αθήνας δεν παραπέμπει στην «ελληνική μυθολογία» αλλά σε μια θλιβερή πραγματικότητα. Αφού κάποιοι έκλεισαν τα μάτια απέναντι στον ισλαμικό φονταμενταλισμό μιλώντας για ρατσισμό, τώρα αρνούνται τον κίνδυνο της άκρας δεξιάς αποδίδοντάς την στην ελληνική κρίση. Απλοικές αναλύσεις...όπως απέδιδαν το πρώτο πρόβλημα στην εξίσωση Μουσουλμάνοι κατά Τζορτζ Μπους και τώρα το αποδίδουν Ελληνες κατά Μέρκελ»
Η αρθρογάφος τονίζει ότι μια ελληνική κατάρρευση θα έπαιρνε μαζί της στο βυθό την Ευρώπη και τις ευρωπαικές τράπεζες. «Το πρόβλημα είναι ότι όταν αυτό συμβεί θα είναι αργά», αναφέρει και προτείνει να ληφθούν μέτρα πριν τις 17 Ιουνίου.
«Πρέπει άμεσα να προτείνουμε στους Ελληνες ένα νέο ευρωπαικό πρόγραμμα που θα δίνει χρόνο και οξυγόνο για να αποπληρώσουν τα χρέη. Αυτό το πρόγραμμα είναι πιο επείγον από τα ευρωομόλογα. Μόνο αν προκύψει αυτό το πρόγραμμα οι Ελληνες θα είχαν διάθεση να εκλέξουν μια δημιουργική κυβέρνηση συνεργασίας στην οποία θα συνυπήρχαν η δίκαιη οργή του ΣΥΡΙΖΑ και ο απαραίτητος ρεαλισμός του ΠΑΣΟΚ».
Αλλιώς, συνεχίζει η αρθρογράφος, θα είναι πολύ αργά. «Πολύ αργά για να πεισθούν οι Ελληνες ότι οι θυσίες τους πιάνουν τόπο, πολύ αργά για να αποφύγουμε την πτώχευση, την έξοδο από την ευρωζώνη ΚΑΙ ΤΟΝ ΠΕΙΡΑΣΜΟ ΝΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΘΕΙ ΔΙΚΤΑΤΟΡΙΑ» (!)

http://www.iefimerida.gr/news/52679/le-monde-%CE%BC%CF%8C%CE%BD%CE%B7-%CE%BB%CF%8D%CF%83%CE%B7-%CE%B7-%CE%BD%CE%AD%CE%B1-%CE%B2%CE%BF%CE%AE%CE%B8%CE%B5%CE%B9%CE%B1-%CE%BA%CE%B1%CE%B9-%CE%BA%CF%85%CE%B2%CE%AD%CF%81%CE%BD%CE%B7%CF%83%CE%B7-%CF%83%CF%85%CF%81%CE%B9%CE%B6%CE%B1-%CF%80%CE%B1%CF%83%CE%BF%CE%BA

No comments: