28.5.12

Οι τραπεζίτες διαψεύδουν τον Παπαδήμο – Η εκροή καταθέσεων από 1 έως 25 Μαΐου ήταν 2,81 δισ

 
Στο διάστημα 1η Μαΐου με 25 Μαΐου η εκροή καταθέσεων από τις ελληνικές τράπεζες δεν ξεπέρασε τα 2,81 δις ευρώ με βάση αξιόπιστες τραπεζικές πηγές.
Οι καταθέσεις προσεγγίζουν τα 161,5 δις ευρώ περίπου.
Μάλιστα τόνιζαν χαρακτηριστικά ότι ενώ καλλιεργήθηκε η άποψη ότι οι εκροές καταθέσεων έσπασαν  κάθε ρεκόρ τελικώς ο Μάιος δεν ήταν ο χειρότερος μήνας σε σχέση με άλλους μήνες όπου είχαν σημειωθεί πολύ περισσότερες εκροές.

Η προσέγγιση αυτή όμως των τραπεζών για τις καταθέσεις έρχεται σε πλήρη αντίθεση με την επιστολή Παπαδήμου του πρώην πρωθυπουργού  προς τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κ Παπούλια την ημέρα που ξεκινούσαν οι διερευνητικές εντολές για σχηματισμό κυβέρνησης συνεργασίας.
Γεγονός είναι ότι όντως υπήρξε μια μέρα όπου οι εκροές έφθασαν τα 710 εκατ ευρώ αλλά την επομένη η εκροή είχε μειωθεί πάνω από 60%.
Πάντως είναι εντυπωσιακό πως μπορεί να γίνει ζημία στις καταθέσεις.
Από την μια οι άστοχες αναφορές από τον ΣΥΡΙΖΑ ο οποίος μίλησε για αξιοποίηση καταθέσεων λες και οι καταθέσεις ύψους 161,5 δις ευρώ βρίσκονται στα θησαυροφυλάκια των τραπεζών και περιμένουν την αξιοποίηση τους.
Από την άλλη όμως η τραγικοποίηση της κατάστασης από τους κορυφαίους έλληνες θεσμικούς παράγοντες των τότε πρωθυπουργό Παπαδήμο και τον πρόεδρο της Δημοκρατίας δεν συνάδει με τον ρόλο τους και την ψυχραιμία και υπεύθυνη στάση που πρέπει να επιδεικνύουν.
Αδυνατούμε να πιστέψουμε το επιχείρημα ότι ο Παπαδήμος προσπάθησε τεχνηέντως να τραγικοποιήση την κατάσταση ώστε να εξωθήσει σε συμφωνία τα πολιτικά κόμματα για τον σχηματισμό κυβέρνησης συνεργασίας.
Ίσως η παρέμβαση Παπαδήμου απλά να ήταν αγωνία για την τύχη της Ελλάδος, όπως αντίστοιχα και οι εκκλήσεις Παπούλια.
Όμως η πραγματικότητα είναι ότι ο Μάιος δεν ήταν ο χειρότερος μήνας για τις εκροές καταθέσεων.
Προσεχώς θα  ανακοινωθούν και τα επίσημα στοιχεία από την ΤτΕ και θα επιβεβαιωθεί του ρεπορτάζ… το αληθές.

Πέτρος Λεωτσάκος 
________________________________________________

αλήθεια;
κάποιος διαψεύδει το Παπαδήμο;
αυτός έλεγε οτι με δραχμές δε θα έχει πετρέλαιο ο Τζίγγερ!!!

ας πιστέψετε...

No comments: