29.5.12

Summers (ΗΠΑ): Δεν είναι σίγουρο ότι θα αποκατασταθεί η εμπιστοσύνη στην Ελλάδα

Ο πρώην υπουργός Οικονομικών των ΗΠΑ, Lawrence Summers δήλωσε πως δεν είναι απολύτως σίγουρος ότι μπορεί να αποκατασταθεί η εμπιστοσύνη στην Ελλάδα ως μόνιμο μέλος της ευρωζώνης.

Μιλώντας σε δημοσιογράφους στη Σιγκαπούρη, ο Summers δήλωσε πως πιστεύει ότι ενδεχόμενη έξοδος της Ελλάδας από την ευρωζώνη μπορεί να διαχειριστεί εάν δεν υπάρχει μεγάλη μετάδοση, αλλά τονίζει πως πάντα υπάρχει αυτό το ρίσκο.

Πρόσθεσε πως είναι δύσκολο να υποτιμηθεί η επίδραση των προκλήσεων που η Ευρώπη αντιμετωπίζει στην επίτευξη της απαραίτητης εξισορρόπησης.

«Παρά τα όσα ελπίζουν οι πολιτικοί, πολλά από τα οικονομικά δεν είναι πολιτικά αποφασισμένα, δεδομένου του βαθμού αβεβαιότητας που εμπεριέχουν, ότι θα ήταν πιθανό να επανακαθιερωθεί η εμπιστοσύνη στην Ελλάδα ως μόνιμο μέλος της ευρωζώνης», τόνισε ο Summers.

Πρόσθεσε ακόμη ότι δεν θα του προξενούσε έκπληξη να δει την ανάπτυξη της Κίνας να υποχωρεί κάτω από το 7% κάποια στιγμή στα επόμενα 10 χρόνια, αλλά μια τέτοια εξέλιξη δε χρειάζεται να αποτελέσει σημαντικό γεγονός. Ο Summers βρίσκεται στη Σιγκαπούρη λόγω ενός συνεδρίου της Deutsche Bank.

© Dow Jones Newswires

No comments: