28.5.12

Φεύγει από την Ελλάδα η χρηματιστηριακή Newedge

Η χρηματιστηριακή Newedge, αναμένεται να εγκαταλείψει την ελληνική αγορά, αναφέρουν οι Financial Times στην ηλεκτρονική τους έκδοση.

Η χρηματιστηριακή που είναι αποτέλεσμα συνεργασίας μεταξύ των γαλλικών τραπεζών Societe Generale και Credit Agricole, ανέφερε στους πελάτες της ότι θα διεξάγει μόνο εντολές πώλησης και θα σταματήσει να παρατείνει τα margin loans για τις τρέχουσες θέσεις σε ελληνικούς τίτλους, φέρεται να επισημαίνει το memo.

Στους τίτλους οι οποίοι υπόκεινται στους νέους περιορισμούς, περιλαμβάνονται μετοχές που διαπραγματεύονται και σε ξένα χρηματιστήρια καθώς και ελληνικών εταιρειών στις ΗΠΑ, μεταξύ των οποίων οι Alpha Bank, Coca-Cola Hellenic και Paragon Shipping.

«Είναι μέρος των συνηθισμένων πρακτικών ρίσκου να ελαχιστοποιούμε την πιθανή έκθεση προληπτικά όταν ανησυχούμε για πιθανά ζητήματα», φέρεται να δηλώνει η Newedge στο δημοσίευμα.

Όπως αναφέρει ο Michael Bodouroglou επικεφαλής της Paragon Shipping η απόφαση αυτή είναι «απερίσκεπτη», ενώ πρόσθεσε ότι η ελληνική ναυτιλία έχει παγκόσμια εμβέλεια.

http://www.xrimanews.gr/agores/33229-feygei-apo-thn-ellada-h-xrhmatisthriakh-newedge

No comments: