29.5.12

Στο πειθαρχικό για χρήση κινητού ο Ακης

Στο πειθαρχικό για χρήση κινητού ο Ακης

Στο Πειθαρχικό Συμβούλιο των φυλακών Κορυδαλλού παραπέμπεται ο προφυλακισμένος πρώην υπουργός, επειδή εντοπίστηκε από σωφρονιστικούς υπαλλήλους να έχει στην κατοχή του ένα κινητό τηλέφωνο, κάτι που απαγορεύεται με βάση το Σωφρονιστικό Κώδικα. Το κινητό τηλέφωνο το είδε σύμφωνα με πληροφορίες ένας σωφρονιστικός υπάλληλος ο οποίος ειδοποίησε τον διευθυντή των φυλακών. Το κινητό τηλέφωνο κατασχέθηκε.
Εν τω μεταξύ, ο κ.Τσοχατζόπουλος αναμένεται να κληθεί σε συμπληρωματική απολογία, πιθανότατα εντός του Ιουλίου, ώστε να δώσει εξηγήσεις για την πληθώρα των στοιχείων που προέκυψαν από την αξιολόγηση των χιλιάδων σελίδων του κατασχεθέντος αρχείου του.
Οι ανακριτές ήδη μελετούν γραμμή-γραμμή τα κατασχεθέντα έγγραφα του πρώην υπουργού, ενώ εκκρεμούν οι απαντήσεις στα αιτήματα δικαστικών συνδρομών που έχουν υποβάλλει προς το εξωτερικό.
Σύμφωνα πάντως με πληροφορίες νομικών κύκλων έχει προκαλέσει εντύπωση στην Ευελπίδων η τεράστια οικονομική άνεση που μαρτυρούν τα έγγραφα, ότι διέθετε το ζεύγος Τσοχατζόπουλου η οποία φαίνεται αναντίστοιχη με τις δηλώσεις «πόθεν έσχες» του πρώην υπουργού.
Χαρακτηριστικό παράδειγμα αποτελεί η κίνηση της πιστωτικής κάρτας που είχε η σύζυγος του πρώην υπουργού, η οποία μέσα σε ένα μόλις μήνα εμφανίζει αγορές που ξεπερνούν τα 33.419 ευρώ.
Σε έγγραφο της τράπεζας UBS που μελετούν οι ανακριτές καταγράφεται η κίνηση λογαριασμού της κ. Σταμάτη και γίνεται λόγος για ποσό 140 χιλιάδων δολαρίων που υπάρχουν στο «Κουτί της Γενεύης» , υπονοώντας πιθανόν λογαριασμό που δεν εμφανίζει κίνηση εκροής (τύπου αποταμιευτικού).
Στα έγγραφα που μελετούν οι ανακριτές υπάρχουν επίσης σημειώσεις του Άκη Τσοχατζόπουλου που καταδεικνύουν το μεγάλο ενδιαφέρον που έδειχνε για τις εργασίες της Εξεταστικής Επιτροπής της Βουλής για τα εξοπλιστικά:
«Εισροή χρημάτων -σημειώνει ο πρώην υπουργός- από την εταιρεία Morellia Trading SA σε λογαριασμούς της Torcaso Investment LTD στην Τράπεζα Κύπρου στη Λευκωσία και στην Ελλάδα το ίδιο κρίσιμο διάστημα!» ενώ σε άλλο σημείο των σημειώσεων γράφει «πληρωμές της Ferrostall για δωροδοκία!!». 
 
http://www.ethnos.gr/article.asp?catid=22768&subid=2&pubid=63663341
 
__________________________________________________
 
σε λίγο θα μας πουν ότι τον ..δέρνουν!!!
 
 

No comments: