27.5.12

εκκρεμότητα


Αντίγραφο εμβάσματος σε ελβετική τράπεζα με τμηματικές καταβολές, συνολικού ύψους 20 εκατ. γαλλικών φράγκων που εμφανίζονται να πιστώνονται σε συγκεκριμένο λογαριασμό από το τέλος Μαρτίου μέχρι και τα μέσα Μαΐου του 1997, εντόπισαν οι εισαγγελικές Αρχές στο αρχείο του προφυλακισμένου πρώην υπουργού Ακη Τσοχατζόπουλου.
Στο επίμαχο παραστατικό δεν αναγράφεται το όνομα του δικαιούχου του λογαριασμού. Αντ' αυτού στη σχετική ένδειξη σημειώνεται ο αριθμός 15083-9. Για τον λόγο αυτό ο Ακης Τσοχατζόπουλος, ο οποίος εκείνο το διάστημα είχε αναλάβει υπουργός Εθνικής Αμυνας, στη συμπληρωματική του απολογία θα ερωτηθεί από τον ανακριτή Γαβριήλ Μαλλή για ποιο λόγο κρατούσε το χαρτί αυτό στο γραφείο του και αν ο ίδιος είναι σε θέση να αποκαλύψει ποιος είναι ο δικαιούχος του λογαριασμού στην ελβετική τράπεζα.
Εξηγήσεις όμως, θα κληθεί να δώσει και για το καταστατικό της εταιρείας με την επωνυμία PROMWAY ENTERRPISES LIMITED και έδρα την Κύπρο. Οπως προκύπτει από το ιδρυτικό έγγραφο που βρέθηκε στο αρχείο του πρώην υπουργού, ο κύκλος των επιχειρηματικών δραστηριοτήτων της εταιρείας αφορά «κατοχή, ανέγερση, οικοδόμηση, κατασκευή, επεξεργασία, διαίρεση, βελτίωση, αντικατάσταση, ανάπτυξη, αξιοποίηση και εκμετάλλευση γης, οικιών, εργοστασίων, κτιρίων ή έργων κάθε φύσης σε οποιαδήποτε γη ή περιουσία και η κατεδάφιση, επανοικοδόμηση, επέκταση, μεταβολή και βελτίωση υφισταμένων οικιών, κτιρίων ή έργων και γενικά ο έλεγχος, διαχείριση, χρησιμοποίηση, εκμετάλλευση και βελτίωση της περιουσίας της εταιρείας».

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ. Ενδιαφέρον παρουσιάζει όμως κι ένα έγγραφο που επιγράφεται ως «Προσχέδιο Πρότασης Επικοινωνίας Ακη Τσοχατζόπουλου» και περιέχει συμβουλές επικοινωνιακής φύσεως για τη διαχείριση της δικαστικής του εκκρεμότητας σε συγκεκριμένα μέσα (εφημερίδες, Διαδίκτυο, social media).
Στο κεφάλαιο της πρότασης με τον τίτλο «Πλάνο Πολιτικής Παρέμβασης» αναγράφεται από τον συντάκτη του δακτυλογραφημένου κειμένου: «Ο θόρυβος κατά του Ακη Τσοχατζόπουλου προκλήθηκε από συγκεκριμένα συμφέροντα, προκειμένου να εμφανιστούν πρόσωπα της σημερινής ηγετικής ομάδας του ΠΑΣΟΚ ως εκείνα τα πρόσωπα που έκοψαν τον ομφάλιο λώρο με το ΠΑΣΟΚ του Ανδρέα Παπανδρέου. Η δικαστική διερεύνηση δεν απέδωσε κάτι μέχρι σήμερα».
Ο εμπνευστής του κειμένου της μιντιακής διαχείρισης της υπόθεσης Τσοχατζόπουλου απευθυνόμενος προς τον πρώην υπουργό σημειώνει μεταξύ άλλων τα ακόλουθα: «Το χρονικό πλαίσιο προκειμένου να επιτευχθεί ο στόχος μας, δηλαδή η αποκατάστασή σου, θεωρούμε ότι είναι 18 μήνες, βάσει ιδιωτικού συμφωνητικού το οποίο θα υπογράψουμε με φυσικό ή νομικό πρόσωπο που εσύ θα μας υποδείξεις». Στην επιστολή προστίθεται ότι «από την ομάδα εργασίας μόνο εγώ θα έρχομαι σε άμεση επαφή μαζί σου οποτεδήποτε χρειάζεται και μαζί θα αποφασίσουμε τα βήματα - ενέργειες που θα πρέπει να ακολουθήσουμε. Γνωρίζεις και εσύ, όπως και εμείς, ότι το συγκεκριμένο έργο - αποστολή έχει ιδιαίτερες δυσκολίες. Παρόλα αυτά και με βάση την εμπειρία που έχουμε, είμαστε σίγουροι ότι θα έχουμε θετικό αποτέλεσμα».

Η ΑΜΟΙΒΗ. Το κόστος της μηνιαίας αμοιβής για την παροχή αυτών των υπηρεσιών ορίζεται σε 15.000 ευρώ καθαρά και, συνυπολογίζοντας τους 18 μήνες που θα διαρκέσει, ορίζεται το συνολικό τίμημα σε 270.000 ευρώ.
http://www.tanea.gr/ellada/article/?aid=4724205
__________________________________________
επειδή οι λέξεις δεν μπαίνουν τυχαία η μία πίσω από την άλλη:
δίνεται ΧΡΟΝΟΣ για να εξαφανιστούν ή να γίνουν άλλες συνδιαλλαγές με άλλους μιζαδόρους
έδωσαν στον Άκη τόσο πολύ χρόνο και πλέον δίνουν και σε άλλους, μακάρι να ήξερα σε ποιους ακριβώς, όμως η λογική λέει ότι δεν θα έπρεπε να μείνει κάποιος απ΄έξω
υ.γ. καθώς έπιασαν τον Άκη να κλέβει, ο Άκης θα πρέπει να θεωρείται αποτυχημένος, οπότε είναι ταμάμ για πρόεδρος της δημοκρατίας 

No comments: