28.5.12

ΧΑ κέρδη 6-7% με τζίρο ..25

Προς τις 520 μονάδες αντιδρά το Χρηματιστήριο Αθηνών, με τον Γενικό Δείκτη να ενισχύεται κατά 7,14% (520 μονάδες) και τον Ftse 20 κατά 7,6%, οριακά στην περιοχή των 190 μονάδων.

Όπως αναφερόταν στο προσυνεδριακό σχόλιο του euro2day, «οι δημοσκοπήσεις δίνουν τάση», θεωρώντας πως από τεχνική πλευρά κυρίως οι τράπεζες και ενδεχομένως επιμέρους μη τραπεζικά χαρτιά-σηματωροί δικαιολογούσαν μία ανοδική αντίδραση.

Πρόκειται για ένα κατά κύριο λόγο εσωτερικό παιχνίδι, με πρωταγωνιστές σχεδόν αποκλειστικά εγχώριους παίκτες. Με στοχευμένες κινήσεις και αγορές, που φέρνουν την Εθνική Τράπεζα από το αρχικό του 1,24 στο 1,30 ευρώ.

Μετοχή-κλειδί, εκτός τραπεζών, θεωρείται ο τίτλος του ΟΠΑΠ, καθώς ενισχύεται περίπου 8% προς τα 4,15 ευρώ. Όπως σημειώναμε και στο σχόλιο της 26ης Μαΐου «πωλητές παραμένουν τις τελευταίες συνεδριάσεις οι ξένοι εξαιρουμένου του Οργανισμού, όπου έχει ενεργοποιηθεί εντολή για τουλάχιστον έναν ισχυρότατο παίκτη». Αυτά στο σχόλιο του Σαββάτου και με νέα αναφορά μας στο αρχικό σχόλιο σήμερα.

Αιχμή της αντίδρασης είναι οι τράπεζες, ενώ ακολουθεί η πλειονότητα των μετοχών του Ftse 20 αλλά και της μεσαίας κεφαλαιοποίησης.

Με υψηλό τζίρο αντιδρούν η Alpha Bank (0,88 ευρώ), η Eurobank (0,54), η Τράπεζα Περαιώς (0,229), το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο (0,32). Από τη μη τραπεζική τριάδα, εκτός του ΟΠΑΠ, κατά 5,6% ενισχύεται ο ΟΤΕ και κατά 11% η μετοχή της ΔΕΗ

Όπως σημείωναν χρηματιστηριακές πηγές, πρόκειται για καθαρά εγχώριο ποντάρισμα καθώς τα νεότερα που έρχονται από το μέτωπο της Ισπανίας αλλά και της Ιταλίας είναι όλο και πιο… μαύρα.

Η Μαδρίτη προχωρά σε αλά καρτ κρατικοποίηση της Bankia (η μετοχή υποχωρεί έως 26%), σε έκδοση ομολόγων, ενώ η Κομισιόν εκφράζει τα παράπονά της και στην κυβέρνηση Μόντι.
Το προσχέδιο της έκθεσης για την Ιταλία, που αποκαλύπτουν οι F.T., διαπιστώνει κενά στην πάταξη της φοροδιαφυγής και στη μείωση της μαύρης εργασίας.

Όλα αυτά αποτυπώνονται και στην αγορά ομολόγων των δύο χωρών -επόμενων στόχων/θυμάτων - των δανειστών. Το ισπανικό 10ετές ομόλογο είχε εκτιναχθεί νωρίτερα έως το 6,5%, παραμένει δηλαδή για ακόμη μία ημέρα πάνω από το όριο συναγερμού.

Την ίδια και απαράλλακτη τεχνική διαγραμματική απεικόνιση με αυτήν του ισπανικού έχει και το ιταλικό σε μία σχεδόν νομοτελειακή κίνησή του σε επίπεδα που καθιστούν αδύνατη τη χρηματοδότηση από τις αγορές και της ιταλικής οικονομίας.

Σε αυτό το πολύ ευμετάβλητο περιβάλλον θα πρέπει να συνεκτιμηθούν και οι προβλέψεις για σημαντική μείωση στο πετρέλαιο προς τα 84 δολάρια το βαρέλι.

http://www.euro2day.gr/ase/market_comment/151/articles/702389/ArticleMarketComment.aspx

_______________________________________________

πολύ καλό το σχόλιο

No comments: