29.1.13

Συνάντηση Ντράγκι-Γκρίλι για Monte Paschi

Συνάντηση με τον υπουργό Οικονομικών της Ιταλίας, Vittorio Grilli, πραγματοποίησε χθες Δευτέρα ο επικεφαλής της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, Mario Draghi, και, σύμφωνα με πληροφορίες που επικαλούνται τα διεθνή ΜΜΕ, το θέμα που συζητήθηκε ήταν τα αυξανόμενα προβλήματα στην τράπεζα Monte dei Paschi di Siena.

Όπως μεταδίδει το Reuters, πηγή που γνωρίζει την συνάντηση δήλωσε ότι «ο Draghi ήταν ήδη στο Μιλάνο. Υπήρξε συνάντηση με τον Grilli στο γραφείο του υπουργού Οικονομικών στο Μιλάνο».

«Είναι πιθανό ότι συζήτησαν επίσης την ακροαματική διαδικασία την οποία θα πραγματοποιήσει ο Grilli στη Βουλή σήμερα για την Monte Paschi», συμπλήρωσε η πηγή.

Όπως σημειώνει το πρακτορείο, πολλές εφημερίδες συμπεριλαμβανομένων των Financial Times, μετέδιδαν σήμερα ότι ο Draghi συναντήθηκε με τον Grilli προκειμένου να συζητηθούν τα αυξανόμενα προβλήματα στην προαναφερθείσα τράπεζα.

Τα προβλήματα στην Monte Paschi εμφανίστηκαν μετά την αγορά, έναντι 9 δισ. ευρώ, της Banca Antonveneta το 2007, ενώ η τράπεζα εμπλέκεται και σε σκάνδαλο παραγώγων.

Ο Grilli θα μιλήσει στο ιταλικό κοινοβούλιο σήμερα το μεσημέρι. 

http://www.euro2day.gr/news/world/125/articles/754423/ArticleNewsWorld.aspx

No comments: