31.1.13

Αλ. Παπαρήγα: «Δεν θέλω να ταυτίσω την κυβέρνηση με χούντα αλλά...»

Για προμήνυμα νέας σκληρότητας από την πλευρά της κυβέρνησης έκανε λόγο η γενική γραμματέας της ΚΕ του ΚΚΕ, Αλέκα Παπαρήγα, σε δηλώσεις της στα δικαστήρια της πρώην Σχολής Ευελπίδων.
«Το πολιτικό μήνυμα της κυβέρνησης είναι ότι, αφού δεν μπορεί να στοιχειοθετηθεί η φθορά και οι καταστροφές στο γραφείο του υπουργού -διότι οι φωτογραφίες και οι εικόνες είναι εκ των υστέρων, κάποιος τις έκανε αυτές τις καταστροφές και οπωσδήποτε μετά τη σύλληψη των 35 συνδικαλιστών- που ήταν η κύρια κατηγορία, τούς πάνε στο αυτόφωρο, αν είναι δυνατόν, διότι κατά κάποιο τρόπο διατάραξαν την ησυχία του υπουργού, γιατί έκαναν παράνομη παραμονή σε δημόσιο χώρο» υποστήριξε η κ.Παπαρήγα.
«Συνήθως στο αυτόφωρο πάνε πολύ βαριά αδικήματα, επομένως η κυβέρνηση θέλει να δώσει το μήνυμα ότι και όταν πας στον υπουργό, πρέπει να πηγαίνει ένας-ένας -πώς το έλεγαν στις συνθήκες της δικτατορίας "μέχρι τρεις θα πηγαίνετε στα ζαχαροπλαστεία".
«Δεν θέλω να ταυτίσω την κυβέρνηση με χούντα, απλώς θέλω να πω ότι στην επικοινωνία με τον υπουργό θα πηγαίνει ένας, δύο το πολύ, θα πίνουν το καφεδάκι και τελείωσε», είπε χαρακτηριστικά η κ. Παπαρήγα
«Αν τους δικάσουν για το ζήτημα της παρουσίας προέδρων ομοσπονδιών σε δημόσιο χώρο, για έκτακτη συνάντηση με τον υπουργό που ήταν εκεί, σημαίνει ότι θέλουν να εμποδίσουν ακόμη και τα διαβήματα στους υπουργούς», προσέθεσε.
«Εμείς δεν θα πούμε ότι κανείς από τους 35 δεν φοβάται, αυτό είναι αυτονόητο. Θα πούμε ότι ο ελληνικός λαός πρέπει να ατσαλωθεί και να καταλάβει ότι όταν παίρνονται τέτοια μέτρα, έρχονται και καινούργια σε βάρος των εργαζόμενων. Δεν τέλειωσαν τα αντιλαϊκά μέτρα, επομένως ο κλήρος πέφτει στο λαό», προσέθεσε η γγ του ΚΚΕ.
Ερωτηθείσα αν θεωρεί υπερβολική τη στάση της αστυνομίας, χθες, η κ. Παπαρήγα απάντησε: «όταν ένας υπουργός είναι στο υπουργείο και πηγαίνει μια αντιπροσωπεία 40 συνδικαλιστών, μπορούσε, αντί να κλειστεί στο γραφείο του και να καλέσει την αστυνομία να αδειάσει το υπουργείο του από τους συνδικαλιστές, αν δεν ήθελε ο ίδιος -γιατί φοβόταν ή ντρεπόταν να τους αντιμετωπίσει αφού είχε κάνει προκλητικές δηλώσεις- να ορίσει τον αναπληρωτή υπουργό ή τον υφυπουργό, εν πάση περιπτώσει και τον γραμματέα του να τους δει».
«Τώρα να κλειδώνεται ο υπουργός στο γραφείο γιατί φοβάται να αντιμετωπίσει επώνυμους ανθρώπους -δεν ήταν κουκουλοφόροι, με ονόματα που τα ξέρει απέξω κι ανακατωτά-, είναι πρόβλημα του υπουργού. Θεωρούμε όμως ότι δεν είναι ένα ψυχολογικό πρόβλημα αυτό, είναι πολιτικό πρόβλημα. Είναι προμήνυμα νέας σκληρότητας από την πλευρά της κυβέρνησης, η ψυχολογία του υπουργού δεν μας αφορά», κατέληξε.

http://www.imerisia.gr/article.asp?catid=26509&subid=2&pubid=112987032

No comments: