28.1.13

Μπερλουσκόνι: Η Ιταλία ίσως εγκαταλείψει το ευρώ

Νέες απειλές περί αποχώρησης της Ιταλίας από την Ευρωζώνη διατύπωσε ο πρώην πρωθυπουργός της χώρας και επικεφαλής των συντηρητικών Σίλβιο Μπερλουσκόνι, έναν μόλις μήνα πριν από τις εκλογές της 24ης Φεβρουαρίου.
Συγκεκριμένα, προειδοποίησε πως η Ιταλία και άλλες χώρες της Ευρωζώνης που αντιμετωπίζουν προβλήματα θα αναγκασθούν να εγκαταλείψουν το ευρώ αν η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα (ΕΚΤ) δεν εγγυηθεί τα χρέη τους.
Η ΕΚΤ θα πρέπει να εγγυηθεί τα δημόσια χρέη όλων των χωρών της Ευρωζώνης ώστε όλα τα μέλη της να πληρώνουν τα ίδια επιτόκια για τα χρέη τους, δήλωσε ο Μπερλουσκόνι σε προεκλογική συγκέντρωση.
Αν δεν συμβεί αυτό, αν η Γερμανία αντιταχθεί, είπε, «τότε μπορεί να υπάρξει μόνο μία λύση, η οποία δεν είναι αυτό που θέλουμε: έξοδος αυτών των χωρών από το ευρώ». «Μου λένε ότι είμαι αντι-ευρωπαίος, όμως είμαι μόνο ρεαλιστής», πρόσθεσε ο Μπερλουσκόνι.
Ο 76χρονος πολιτικός, ο οποίος έχει ήδη θητεύσει τρεις φορές στην πρωθυπουργία, υπολείπεται στις δημοσκοπήσεις, όμως μειώνει τη διαφορά του από τον κεντροαριστερό συνασπισμό.

http://www.naftemporiki.gr/finance/story/532767

No comments: