29.1.13

«Η Γαλλία είναι πλήρως χρεοκοπημένη» λέει ο... γάλλος υπουργός Εργασίας

«Η Γαλλία είναι πλήρως χρεοκοπημένη» λέει ο... γάλλος υπουργός Εργασίας
Οι δηλώσεις του γάλλου υπουργού Εργασίας Μισέλ Σαπίν προκάλεσαν σάλο


Tην κατάσταση της γαλλικής οικονομίας σπεύδουν να υπερασπιστούν Γάλλοι πολιτικοί, μετά τις δηλώσεις του υπουργού Εργασίας της χώρας, Μισέλ Σαπίν, ότι η χώρα είναι «πλήρως χρεοκοπημένη». Θύελλα αντιδράσεων ξεσήκωσαν οι δηλώσεις με τον υπουργό Οικονομίας, Πιέρ Μοσκοβισί να κάνει λόγο για «απρεπή» σχόλια.

Σε ραδιοφωνική συνέντευξή του, ο Μισέλ Σαπίν απάντησε σε ερώτηση για το κράτος λέγοντας: «Μα πρόκειται για ένα κράτος πλήρως χρεοκοπημένο».

Αργότερα, δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων ότι μιλούσε για τα οικονομικά της χώρας στο παρελθόν και ότι η δήλωσή του ήταν ένα αστείο.

Ο Γάλλος υπουργός οικονομικών, Πιέρ Μοσκοβισί, είπε ότι οι δηλώσεις του Σαπίν «δεν ήταν οι πρέπουσες, καθώς η Γαλλία είναι μία χώρα που δεν χρειάζεται να κλείσει τις δημόσιες υπηρεσίες της σε μεγάλο βαθμό».

«Η Γαλλία είναι μία χώρα με φερεγγυότητα, είναι μια αξιόπιστη χώρα» πρόσθεσε.

Ωστόσο, ο ανταποκριτής του BBC στη Γαλλία εκτιμά ότι μπορεί ο Μ.Σαπίν να μην υπέπεσε σε γκάφα, αλλά μπορεί οι δηλώσεις του να αποτελούν ένδειξη ότι η σοσιαλιστική κυβέρνηση επιθυμεί να προετοιμάσει τους Γάλλους για δύσκολες αποφάσεις που ενδέχεται να λάβει.

Το δημόσιο χρέος της Γαλλίας έχει διαμορφωθεί στο 90% του ΑΕΠ.

http://www.tovima.gr/finance/article/?aid=495492

_______________________________________________________

o γάλλος ΥΠΟΙΚ έβαλε τα πράγματα στη θέση τους!

και ο σχολιασμός του BBC ακόμα περισσότερο



No comments: