28.1.13

Deutsche Bank: Επικίνδυνη μια άνοδος του ευρώ πάνω από τα $1,37 - Hollande: Το ευρώ έχει φτάσει σε "πολύ σημαντικά επίπεδα" [ΤΡΟΜΟΣ]

Κοντά στα 1,35 δολάρια το ευρώ βρίσκεται σε καλά επίπεδα, πάνω από τα 1,37 δολάρια ωστόσο το ισχυρό ενιαίο νόμισμα της ευρωζώνης θα μετατραπεί σε πρόβλημα για την οικονομία της περιοχής.

Τη θέση αυτή στηρίζει σε ανάλυσή της η Deutsche Bank, χαρακτηρίζοντας το επίπεδο των 1,37 δολαρίων για την ισοτιμία € / $ ως το «κατώφλι του πόνου» για τις οικονομίες της ευρωζώνης όπου η ισχύς του ευρώ θα αρχίσει να βλάπτει την ανταγωνιστικότητα των εξαγωγέων. 

Το ακριβές επίπεδο του ορίου αυτού εξαρτάται από τους ρυθμούς της παγκόσμιας ανάπτυξης και φυσικά διαφέρει μεταξύ διαφορετικών οικονομιών της ευρωζώνης, σημειώνει ο οίκος. Σε κάθε περίπτωση ωστόσο, επισημαίνει στην ανάλυσής της η Deutsche Bank, από οποιαδήποτε οπτική και αν το εξετάσει κανείς, οι υπεύθυνοι χάραξης πολιτικής στην ευρωζώνη θα κληθούν σύντομα, λόγω των πιέσεων που θα δεχτούν, να επαναφέρουν σε χαμηλότερα επίπεδα το ευρώ.

Το πρόσφατο ράλι του ευρώ, οφείλεται κατά κύριο λόγο στο κλίμα αισιοδοξίας και εφησυχασμού που καταγράφεται το τελευταίο διάστημα στις αγορές ομολόγων και την επιστροφή των επενδυτών στην περιφέρεια της ζώνης του ενιαίου νομίσματος.

Κατά τους έξι τελευταίους μήνες, το ευρώ έχει ενισχυθεί κατά 7% έναντι του δολαρίου, ωθούμενο από την δέσμευση της ΕΚΤ να πράξει οτιδήποτε κριθεί αναγκαίο για την διάσωση του ενιαίου νομίσματος.

http://www.capital.gr/news.asp?id=1717583


Το ευρώ έχει φτάσει "πολύ σημαντικά επίπεδα" καθώς επιστρέφει η σταθερότητα στην Ευρωζώνη, δήλωσε σήμερα ο πρόεδρος της Γαλλίας, Francois Hollande όπως μεταδίδει το Dow Jones Newswires.

"Το ευρώ έχει φτάσει πολύ σημαντικά επίπεδα, κάτι που δείχνει αυτό που συμβαίνει τους τελευταίους μήνες: η επιστροφή των επενδυτών", δήλωσε ο Hollande μιλώντας σε συνέντευξη Τύπου στο Μέγαρο των Ιλισίων μετά τη συνάντηση του με τον πρωθυπουργό της Πολωνίας, Donald Tusk.

Οι δηλώσεις του Γάλλου προέδρου ακολουθούν παρόμοια σχόλια του υπουργού Οικονομικών, Pierre Moscovici ο οποίος την περασμένη Παρασκευή μιλώντας στο Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ στο Νταβός είχε δηλώσει ότι το ευρώ "είναι υψηλά και αυτό δημιουργεί ορισμένα προβλήματα".

http://www.capital.gr/news.asp?id=1717880

No comments: