4.10.10

Κατρακυλάει το spread στις 756 μονάδες βάσης!

Στις 756 μονάδες βάσης υποχωρεί το spread στα 10ετή ομόλόγα, έπειτα από  τις δηλώσεις του Κινέζουν πρωθυπουργού ότι η χώρα του προτίθεται να αγοράσει ελληνικά ομόλογα. "Οι ασυνήθιστα ξεκάθαρες δηλώσεις του Κινέζου πρωθυπουργού για αγορά ελληνικών  ομολόγων και επενδύσεις σίγουρα στήριξαν τα ελληνικά spreads.
Στη δεδομένη στιγμή η  Ελλάδα θα πρέπει να θεωρεί τον εαυτό της τυχερή που έχει ένα τέτοιο εταίρο", είπε στο Reuters ο  Kornelius Purps, αναλυτής ομολόγων στην Unicredit. Συρρίκνωση 18 μονάδων βάσης σημειωνόταν και στο κόστος ασφάλισης έναντι  χρεωκοπίας της χώρας. Το CDS του 5ετούς ελληνικού ομολόγου διαμορφώνονταν στις  730 μονάδες βάσης.    Τα spread στις χώρες της περιφέρειας του ευρώ υποχωρούν από τα μέσα της  προηγούμενης εβδομάδας. "Από την περασμένη Πέμπτη έχουμε μια αντιστροφή της τάσης στην περιφέρεια της  ευρωζώνης μετά τις δηλώσεις των κυβερνήσεις για νέα δημοσιονομικά μέτρα ώστε να  μειωθούν τα ελλείμματα", είπε διαπραγματευτής που ζήτησε να μην κατονομαστεί. "Στην περίπτωση της Ελλάδας, οι δηλώσεις του κινέζου πρωθυπουργού βοηθούν  όπως επίσης και το χαμηλότερο έλλειμμα που προβλέπει το προσχέδιο", είπε ο trader.

reporter

_____________________________________

O τρέϊντερ μόλις διαβάσει λίγο καλύτερα τα στοιχεία του προϋπολογισμού 2010 [έσοδα 55 - δαπάνες 110 που ενσωματώνουν τοκοχρεολύσια 43] ίσως λέει άλλα... και είμαι σίγουρος ότι θα το κάνει μόλις θεωρήσει ότι η στιγμή είναι κατάλληλη!

No comments: