23.12.11

Γάλλοι οι πιο απαισιόδοξοι πολίτες παγκοσμίως!

Μπορεί να είναι η δεύτερη μεγαλύτερη οικονομία της Ευρώπης, με αξιοσημείωτο βιοτικό επίπεδο και παγκόσμια πολιτική ισχύ, αλλά οι Γάλλοι πολίτες μέσα σε ένα μόνο χρόνο εξελίχθηκαν στους πιο απαισιόδοξους διεθνώς.

Οπως προκύπτει από τη δημοσκόπηση ‘’End of Year” της Gallup International σε 51 χώρες, οι Γάλλοι είναι οι πιο απαισιόδοξοι πολίτες στον κόσμο, όσον αφορά τις οικονομικές προοπτικές της χώρας τους.

Το αξιοσημείωτο είναι πως το σκορ της Γαλλίας διαμορφώθηκε στο μείον 79, που συνιστά πτώση 20 μονάδων από πέρυσι, ενώ είναι και τα χαμηλότερα επίπεδα που έχουν καταγραφεί στην έρευνα από το 1978.

Με τις προεδρικές εκλογές του Απριλίου στον ορίζοντα και την κρίση της ευρωζώνης να της 'χτυπά την πόρτα', οι Γάλλοι ψηφοφόροι ανησυχούν ιδιαίτερα για την υψηλή ανεργία, τη μειωμένη αγοραστική δύναμη και το φόβο ότι θα υπονομευθεί το ιδιαίτερα ανεπτυγμένο κράτος Πρόνοιας, παρόλο που η Γαλλία είναι σε πολύ καλύτερη θέση από χώρες που έχουν σκληρά μέτρα λιτότητας, όπως η Ελλάδα και η Ισπανία.

Στη λίστα βρίσκουμε στη δεύτερη θέση την Ιρλανδία και στην τρίτη την Αυστρία.

Επιπλέον, η Ευρώπη αναδεικνύεται η πιο απαισιόδοξη ήπειρος, ενώ ακολουθεί από τη Βόρεια Αμερική. Ο υπόλοιπος πλανήτης, με πρώτη την Αφρική, κρατά υψηλά τα επίπεδα της αισιοδοξίας.

Ενδεικτικό είναι πως οι πιο αισιόδοξοι πολίτες είναι στη Νιγηρία, ακολουθούμενοι από το Βιετνάμ και τη Γκάνα

http://www.isotimia.gr/default.asp?pid=24&ct=13&artid=105121

No comments: