22.12.11

ΥΠΟΙΚ: «Οχι» σε εκλογές όσο διαρκούν οι διαπραγματεύσεις

Τη θέση ότι η χώρα δεν μπορεί να οδηγηθεί σε εκλογές, προτού ολοκληρωθούν οι κρίσιμες διαπραγματεύσεις, διατύπωσε στη Βουλή ο Ευάγγελος Βενιζέλος.

«Δεν μπορεί η χώρα να οδηγηθεί σε εκλογές τώρα, όταν διαπραγματευόμαστε το PSI καθημερινά. Νυχθημερόν, με μεγάλες δυσκολίες για τις οποίες δυστυχώς κωλύομαι να μιλήσω δημόσια», επεσήμανε μεταξύ άλλων ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και υπουργός Οικονομικών.
«Δεν μπορεί η χώρα να οδηγηθεί σε εκλογές πριν διαπραγματευτούμε όλοι μαζί και πριν συμφωνήσουμε όλοι μαζί το νέο πρόγραμμα, με τις προϋποθέσεις του, τις δημοσιονομικές και τις διαρθρωτικές», είπε χαρακτηριστικά και πρόσθεσε ότι «έχει απόλυτο ο δίκιο ο Πρωθυπουργός όταν λέει πως στις συναντήσεις του με τους πολιτικούς αρχηγούς θα αποσαφηνίσει το χρονοδιάγραμμα και το πλαίσιο λειτουργίας της κυβέρνησης».

Αναφερόμενος στην κυβέρνηση και στο ρόλο των υπουργών του ΠΑΣΟΚ ο υπουργός Οικονομικών σημείωσε πως ντρέπεται πραγματικά να ασχοληθεί με οτιδήποτε άλλο «πέραν των επιτακτικών αναγκών διάσωσης της πατρίδας μας».
«Και ως υπουργός Οικονομικών και αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και άρα ως βασικός διαπραγματευτής για το νέο πρόγραμμα και τη νέα δανειακή σύμβαση και για το PSI και για τη συμμετοχή του ιδιωτικού τομέα στη βιωσιμότητα του ελληνικού δημόσιου χρέους», πρόσθεσε, «έχω αυτές τις προτεραιότητες».

http://www.naftemporiki.gr/news/cstory.asp?id=2111910

No comments: