21.12.11

Ο Κερδοσκόπος online γράφει... 21/12

*** Με 489 δισ. ευρώ οι ευρωπαϊκές τράπεζες καλούνται να την βγάλουν καθαρή για το επόμενο χρονικό διάστημα. Οι Ευρωπαίοι καλούν τους τραπεζίτες, μάλλον απαιτούν από τους τραπεζίτες, να ρίξουν τα λεφτά στην αγορά και όχι στις αγορές κρατικού χρέους.

*** Τα καλά νέα, με τα οποία ασχολούνται οι αγορές είναι αυτά. Όπως, επίσης, καλό νέο είναι ότι προχωράει το PSI. Το κακό νέο είναι ότι η κυβέρνηση κλωθογυρίζει τα των περικοπών κόστους του Δημοσίου. Όπως έχουμε πει, οι ξένοι κοιτάζουν Ελλάδα. Κάνουν καθημερινές ακτινογραφίες.

*** Επενδυτικά, είναι γεγονός ότι η Ευρώπη αρχίζει να κινείται σθεναρά για να βάλει ένα φρένο στην κρίση χρέους. Θυμάστε, ότι το κλίμα έχει ν' αρχίσει ν' αλλάζει από τη στιγμή που οι Αμερικάνοι χαλάρωσαν κι άλλο τον διατραπεζικό δανεισμό σε δολάριο. Απάντησε η Ευρώπη και οι παρεμβάσεις θα συνεχιστούν απ' ό,τι μού λένε φίλοι διαχειριστές από Λονδίνο μεριά.

*** Ο Μόμπιους είναι σύμμαχός μας. Βλέπει τέλος της ευρωπαϊκής κρίσης χρέους στα μέσα του 2012. Από το στόμα του και στου Θεού τ' αυτί. Να υπενθυμίσω ότι το Τμήμα Ανάλυσης του Κέρδους έχει εντοπίσει αγορές ομολόγων της ευρωπεριφέρειας. Άλλη περίπτωση σαν της Ελλάδας δεν πρόκειται να σκάσει, λένε αναλυτές...

http://www.kerdos.gr/default.aspx?id=1632642&nt=103

No comments: