9.5.12

Κοντά στην κρατικοποίηση της Bankia η ισπανική κυβέρνηση


Η ισπανική κυβέρνηση αναμένεται να προχωρήσει στην κρατικοποίηση της προβληματικής Bankia SA σήμερα το απόγευμα αναφέρουν ξένα ειδησεογραφικά πρακτορεία επικαλούμενα την ισπανική εφημερίδα ABC.es.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας, η ισπανική κυβέρνηση θα κρατικοποιήσει την τράπεζα μετατρέποντας τις προηγούμενες κεφαλαιακές ενισχύσεις σε μετοχές και καταλήγοντας έτσι να κατέχει μερίδιο 45% στην BFA που αποτελεί την μητρική εταιρεία.

Η εφημερίδα σημειώνει ότι αυτό θα γίνει μετά το κλείσιμο των αγορών, επικαλούμενη πηγές που δεν κατονομάζει.

Εν τω μεταξύ, όπως μεταδίδει το Dow Jones Newswires, νέος πρόεδρος της τράπεζας ορίστηκε ο πρώην CEO της Banco Bilbao Vizcaya Argentaria (BBVA), Jose Ignacio Goirigolzarri. Ο  Goirigolzarri θα αντικαταστήσει τον Rodrigo Rato ο οποίος παραιτήθηκε εντός της εβδομάδας.

Παράλληλα ο πρωθυπουργός της χώρας Mariano Rajoy σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε, τόνισε πως η κυβέρνηση είναι έτοιμη να εγγυηθεί τη σταθερότητα της τράπεζας καθώς και ολόκληρου του τραπεζικού κλάδου.

«Η κυβέρνηση θέλει να στείλει ένα μήνυμα διαβεβαίωσης των καταθετών της Bankia και βεβαίως εγγυάται τη σταθερότητα του συνολικού τραπεζικού συστήματος,» σημείωσε ο Rajoy, αρνούμενος ωστόσο να σχολιάσει τα δημοσιεύματα που κάνουν λόγο για κρατικοποίηση της τράπεζας.

Η Bankia υποχωρεί 6,6% στη Μαδρίτη. Ο ισπανικός IBEX 35 χάνει 3,3% διολισθαίνοντας στις 6.781,40 μονάδες.

http://www.capital.gr/news.asp?id=1494542

___________________________________________

ο Στρατούλης πήρε ψήφους και στη Μαδρίτη;
λέτε να τους πάρει και τις καταθέσεις;

χαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχχαχαχαχαχαχαχαχα!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

 

No comments: