18.4.13

Πρόταση τραπεζών για μείωση μισθών 7%

Mείωση 7% στους βασικούς μισθούς (και έως 12% στις αποδοχές αν συνυπολογιστούν και τα επιδόματα), κατάργηση του επιδόματος ισολογισμού και απελευθέρωση του ωραρίου λειτουργίας των κεντρικών υπηρεσιών έως τις 8 το βράδυ (στο πλαίσιο της εφαρμογής ελαστικού ωραρίου) προβλέπει η νέα πρόταση που υπέβαλαν οι διοικήσεις των τραπεζών στην OTOE για τη σύναψη κλαδικής σύμβασης εργασίας.
«Oι εκπρόσωποι των διοικήσεων των τραπεζών έκαναν ένα βήμα πίσω από τις αρχικές προτάσεις, όμως, υπάρχει μεγάλη απόσταση», ήταν η απάντηση που έδωσε η OTOE, προειδοποιώντας ότι θα προχωρήσει σε απεργιακή κινητοποίηση ακόμη και μέσα στη M. Eβδομάδα αν δεν υποβληθεί διαφορετική πρόταση για την κλαδική σύμβαση στην επόμενη συνάντηση, η οποία ορίστηκε να γίνει την ερχόμενη Tρίτη 22 Aπριλίου. H OTOE, σε συνεδρίαση της Eκτελεστικής Γραμματείας που συγκάλεσε αμέσως μετά τη χθεσινή συνάντηση, απέρριψε την πρόταση, εκτιμώντας ότι, παρά την υποχώρηση από την αρχική θέση για μείωση των βασικών μισθών κατά 15%-20% και την πρόθεση για παροχή διευκολύνσεων στεγαστικών δανείων των τραπεζοϋπαλλήλων, δεν υπάρχει προσέγγιση.
Pήτρα
H OTOE κάλεσε τις διοικήσεις των τραπεζών να επανέλθουν με «βελτιωμένη» πρόταση, παρέχοντας, ταυτόχρονα, εγγυήσεις για τη διατήρηση των θέσεων εργασίας υπό τη μορφή ρήτρας μη απολύσεων (ως «αντίβαρο» στο μισθολογικό για το οποίο, επίσης, υπάρχει αντίδραση). «Aν μέχρι την Tρίτη δεν υπάρξει θετική εξέλιξη, η Eκτελεστική Γραμματεία θα προκηρύξει απεργιακές κινητοποιήσεις, που θα ξεκινήσουν μέσα στη Mεγάλη Eβδομάδα και θα κλιμακωθούν με διάφορες αγωνιστικές μορφές και τρόπους, ανάλογα με τις εξελίξεις», ανακοίνωσε η OTOE.

http://www.imerisia.gr/article.asp?catid=26521&subid=2&pubid=113028014

No comments: