17.4.13

BofA: Στροφή των fund manager στην Ιαπωνία - Φεύγουν από Κίνα, ευρωζώνη

Στροφή 180 μοιρών στις προτιμήσεις των επενδυτών διαπιστώνει έρευνα της Bank of America Merrill Lynch σε διαχειριστές κεφαλαίων. Ο νέος αγαπημένος προορισμός των επενδυτικών κεφαλαίων φαίνεται πως είναι η Ιαπωνία ενώ αντιθέτως, σβήνει ο ενθουσιασμός για τοποθετήσεις στην Κίνα.

Συγκεκριμένα, στη μηνιαία έρευνα της Bank of America Merrill Lynch συμμετείχαν 252 διαχειριστές κεφαλαίων που συνολικά διαχειρίζονται 725 δισ. δολ. Βάσει των απαντήσεών τους, κατά μέσο όρο προβλέπουν ανάκαμψη της ιαπωνικής οικονομίας μέσα στους επόμενους 12 μήνες. Στον αντίποδα, μόλις το 13% των ερωτηθέντων εκτιμά ότι θα ανακάμψει η κινεζική οικονομία.

Δεν είναι μόνο η Κίνα που χάνει την εύνοια των επενδυτικών κεφαλαίων. Οι συμμετέχοντες στην έρευνα δείχνουν λιγότερο θετικοί γενικότερα για τις αναπτυσσόμενες αγορές, αλλά και για τα χρηματιστήρια της ευρωζώνης.

«Ενώ η απειλή μίας δημοσιονομικής κρίσης στις ΗΠΑ έχει αποσοβηθεί σε μεγάλο βαθμό, η αγωνία για το ευρώ παραμένει και νέα ρίσκα, όπως οι εξελίξεις στην κορεατική χερσόνησο, εντείνονται» αναφέρει η Bank of America Merrill Lynch και συμπληρώνει: «Οι διεθνείς επενδυτές μετριάζουν τον αρχικό της ενθουσιασμό ενόψει των χαμηλότερων προσδοκιών για την παγκόσμια ανάπτυξη»

Από πλευράς επιλογής κλάδων, η αλλαγή προθέσεων είναι ιδιαίτερα εμφανής στα εμπορεύματα όπου οι τοποθετήσεις μειώθηκαν στο χαμηλότερο επίπεδο από τον Ιανουάριο του 2009. Το 17% των ερωτηθέντων δήλωσε επίσης underweight στον ενεργειακό κλάδο, που είναι και το μεγαλύτερο ποσοστό από τότε που ξεκίνησε η έρευνα της Bank of America Merrill Lynch.

http://www.euro2day.gr/news/world/125/articles/771590/ArticleNewsWorld.aspx

No comments: