1.4.13

Η γαλλική Cristal Financiere προτιμητέος υποψήφιος για ΕΒΖ

 
Ανακοίνωση του ειδικού εκκαθαριστή της ΑΤΕbank για την πώληση του 82,33% της Ελληνικής Βιομηχανίας Ζάχαρης. Ποια είναι η γαλλική ζαχαροβιομηνία, το ενδιαφέρον της οποίας για την ΕΒΖ αποκάλυψε πρώτη η Voria.gr
 
Picture 0 for Η γαλλική Cristal Financiere προτιμητέος υποψήφιος για ΕΒΖ
Την ανακήρυξη της Cristal Financiere, 100% θυγατρική της Cristal Union Societe Cooperative Agricole, ως προτιμητέου υποψήφιου για το 82,33% (30.256.689 κοινές μετοχές) της ΕΒΖ ανακοίνωσε η υπό ειδική εκκαθάριση ATEbank.
Το ενδιαφέρον της συνεταιριστικής γαλλικής ζαχαροβιομηχανίας για την ΕΒΖ είχε αποκαλύψει πρώτη η Voria.gr, με αποκλειστικό δημοσίευμά της στις 13 Οκτωβρίου

Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση, επιλαχόντες υποψήφιοι ανακηρύχθηκαν η πολωνική Krajowa Spolka Cukrowa S.A. και η βουλγαρική Litex Commerce JSC.
Ποια είναι η Cristal Union
Πρόκειται για έναν γαλλικό συνεταιριστικό όμιλο, που δημιουργήθηκε το 2000 από τη συνένωση τεσσάρων συνεταιρισμών που ήθελαν έτσι να ενισχύσουν τη θέση τους στη παγκοσμιοποιημένη αγορά.
Η Cristal Union,100% συνεταιριστική, έχει 10 παραγωγικά συγκροτήματα, παράγει κατά μέσο όρο 1,1 εκατ. τόνους ζάχαρης το χρόνο, έχει στη δύναμή της 6.000 παραγωγούς και απασχολεί 1.500 άτομα προσωπικό. Στη ζαχαρική χρήση 2010-2011, ο τζίρος του ομίλου ανήλθε σε 1,5 δισ. ευρώ.
Ο Όμιλος είναι συνεργάτης της ΕΒΖ, καθώς παράγει φασόν ζάχαρη για την ελληνική εταιρεία και μόνο μέσω αυτής προμηθεύει την ελληνική αγορά.
Η Cristal Union δεν περιορίζεται στην παραγωγή ζάχαρης (με τα brand names ‘Daddy’ και ‘Erstein’). Παράγει αιθανόλη και αλκοόλη για τις βιομηχανίες τροφίμων, ποτών, καλλυντικών.  Επίσης, παράγει φυσικά συμπληρώματα τροφίμων, επεξεργάζεται υποπροϊόντα της τευτλοκαλλιέργειας για τη βιομηχανία ζωοτροφών, ενώ έχει αναπτύξει δραστηριότητα και στις ΑΠΕ, με τα βιοκαύσιμα.

http://www.voria.gr/index.php?module=news&func=display&sid=130384

No comments: