17.12.11

Μόντι: «Τελευταία θυσία» το πακέτο λιτότητας

Τη βεβαιότητα ότι η χώρα του θα καταφέρει να βγει από την κρίση εξέφρασε ο Ιταλός πρωθυπουργός, Μάριο Μόντι, μιλώντας στην Κάτω Βουλή του ιταλικού κοινοβουλίου, πριν την τελική υπερψήφιση του πακέτου λιτότητας.
«Αν συνεχίσουμε να δείχνουμε αίσθημα ευθύνης, η χώρα μας θα σωθεί», υπογράμμισε, υπενθυμίζοντας ότι οι κύριοι στόχοι της κυβέρνησής του είναι η υπεράσπιση του ενιαίου νομίσματος, για να μπορέσει να ξεπερασθεί η κρίση χρέους, και να ενισχυθεί η οικονομική ανάπτυξη.
Ο Μόντι εξέφρασε επίσης την ελπίδα ότι το πρόγραμμα θα είναι η «τελευταία θυσία» που θα χρειαστεί να επωμιστούν οι Ιταλοί πολίτες, ενώ επισήμανε ότι πολλές από τις διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις που περιλαμβάνονται στο πακέτο θα συμβάλλουν στην οικονομική σταθερότητα της χώρας.
Πρόσθεσε ωστόσο ότι θα πρέπει να ληφθούν περισσότερα μέτρα για να δοθεί ώθηση στην οικονομία και να προχωρήσει η μεταρρύθμιση της αγοράς εργασίας.
Πηγή: Reuters
http://www.naftemporiki.gr/news/cstory.asp?id=2108907

____________________________________________

τώρα, κοροίδεύει; αυτοκοροϊδεύται;
αυτό του είπαν να λέει;

__________________________________________

Ψήφο εμπιστοσύνης για τα μέτρα λιτότητας πήρε στην ιταλική βουλή ο πρωθυπουργός Μάριο Μόντι. Ειδικότερα εγκρίθηκε με 495 ψήφους -έναντι 88 αρνητικών- ένα πακέτο ύψους 33 δισ. ευρώ που περιλαμβάνει αυξήσεις φόρων και περικοπές δαπανών.
Η έγκριση των μέτρων θα ζητηθεί και από τη Γερουσία με αντίστοιχη ψηφοφορία πριν από τα Χριστούγεννα.
Τα ιταλικά συνδικάτα πάντως έχουν προαναγγείλει απεργία στο Δημόσιο στις 19 Δεκεμβρίου, υποστηρίζοντας ότι τα μέτρα που υιοθέτησε η κυβέρνηση πλήττουν υπερβολικά μισθωτούς και συνταξιούχους και δεν χαρακτηρίζονται από την απαιτούμενη κοινωνική δικαιοσύνη.
Το πακέτο μέτρων περιλαμβάνει αύξηση του ΦΠΑ εκ νέου εισαγωγή φόρου στην ακίνητη περιουσία και αύξηση των ορίων ηλικίας συνταξιοδότησης, καθώς και κίνητρα για την ενίσχυση της ανάπτυξης. Τα όρια ηλικίας συνταξιοδότησης θα αυξηθούν στα 62 για τις γυναίκες και στα 66 για τους άντρες, κάτι που θα ισχύσει και για τις γυναίκες από το 2018. Eπιπλέον, για τους περισσότερους συνταξιούχους αποσυνδέονται οι αυξήσεις στις συντάξεις από τον πληθωρισμό.

http://www.naftemporiki.gr/news/cstory.asp?id=2108539

No comments: