17.12.11

Μ. Βρετανία: Έντονη δυσφορία για τις δηλώσεις μελών της γαλλικής κυβέρνησης

Απαράδεκτα χαρακτήρισε ο αντιπρόεδρος της βρετανικής κυβέρνησης Νικ Κλεγκ τα πρόσφατα σχόλια μελών της γαλλικής κυβέρνησης για την οικονομία της Μεγάλης Βρετανίας .
Ο πρωθυπουργός της Γαλλίας Φιγιόν ζήτησε από τον Κλεγκ να δώσει διευκρινίσεις για τα σχόλιά του, αφότου η Γαλλία διαμαρτυρήθηκε υποστηρίζοντας ότι οι οίκος αξιολόγησης φαίνεται ότι αντιμετωπίζουν με πιο ευνοϊκό τρόπο τη βρετανική απ' ό,τι τη γαλλική οικονομία.
«Ο Φιγιόν ξεκαθάρισε ότι δεν είχε πρόθεση να θέσει υπό αμφισβήτηση την πιστοληπτική αξιολόγηση της Βρετανίας, απλώς ήθελε να καταδείξει ότι οι οίκοι αξιολόγησης φαίνεται πως εστιάζουν περισσότερο στην οικονομική διακυβέρνηση απ' ό,τι στα επίπεδα του ελλείμματος» επισημαίνει το Γραφείο του Κλεγκ σε ανακοίνωσή που εξέδωσε.
Προστίθεται πως «η διευκρίνιση αυτή είναι αποδεκτή, όμως τα πρόσφατα σχόλια μελών της γαλλικής κυβέρνηση δεν είναι αποδεκτά και θα πρέπει να γίνουν βήματα ώστε να πέσουν οι τόνοι αυτής της ρητορικής».
Ο Φιγιόν δήλωσε την Πέμπτη ότι «οι Βρετανοί φίλοι μας είναι ακόμη πιο χρεωμένοι από εμάς και έχουν υψηλότερο έλλειμμα», κάτι που «δεν φαίνεται να το σημειώνουν» οι οίκοι αξιολόγησης.

http://www.naftemporiki.gr/news/cstory.asp?id=2108828


Φρ. Μπαρουέν: Ανησυχητική η οικονομική κατάσταση στη Βρετανία

«Πολύ ανησυχητική» χαρακτήρισε την οικονομική κατάσταση στη Βρετανία ο Γάλλος υπουργός Οικονομικών Φρανσουά Μπαρουέν, σημειώνοντας μάλιστα ότι «αυτή τη στιγμή προτιμάμε να είμαστε Γάλλοι παρά Βρετανοί σε οικονομικό επίπεδο».
«Πράγματι η οικονομική κατάσταση της Βρετανίας είναι σήμερα πολύ ανησυχητική και αυτή τη στιγμή προτιμά κανείς να είναι Γάλλος παρά Βρετανός σε οικονομικό επίπεδο», δήλωσε στο ραδιόφωνο Europe 1.
«Δεν θέλουμε να πάρουμε μαθήματα, ούτε δίνουμε μαθήματα, ούτε θέλουμε να παίρνουμε», ανέφερε ο κ. Μπαρουέν. «Πήραμε μερικά μαθήματα», πρόσθεσε χωρίς να δώσει άλλες διευκρινίσεις.
Χθες, ο διοικητής της Τράπεζας της Γαλλίας Κριστιάν Νουαγιέ καταφέρθηκε εναντίον των Βρετανών, λέγοντας ότι οι οίκοι αξιολόγησης που απειλούν να υποβαθμίσουν την πιστοληπτική ικανότητα των χωρών της ευρωζώνης θα έπρεπε να αποφανθούν κατά προτεραιότητα για την κατάσταση της Βρετανίας.
«Η υποβάθμιση (της πιστοληπτικής ικανότητας της Γαλλίας) δεν θεωρώ ότι αιτιολογείται βάσει των οικονομικών δεικτών. Συνεπώς θα έπρεπε οι οίκοι αξιολόγησης να αρχίσουν από την υποβάθμιση της Βρετανίας, η οποία έχει περισσότερα ελλείμματα, το ίδιο χρέος, περισσότερο πληθωρισμό, μικρότερη ανάπτυξη από εμάς και της οποίας η αξιοπιστία καταρρέει», δήλωσε ο κ. Νουαγιέ στην εφημερίδα Le Telegramme de Brest.
Πηγές: ΑΠΕ-ΜΠΕ, Γαλλικό Πρακτορείο
http://www.naftemporiki.gr/news/cstory.asp?id=2108423


 ____________________________________

ενας μικρός, επιμέρους πόλεμος...
τους δυστυχείς, νομίζουν ότι έχουν δύο διαφορετικές βάρκες
και οι δύο νομίζουν ότι η βάρκα του άλλου είναι η χειρότερη...

μου θύμησε τις ψευδαισθήσεις του παντρεμένου και του ανύπαντρου: και οι δυό νομίζουν ότι ο άλλος κάνει σεξ

No comments: