13.4.13

Σε συστράτευση για την ΑΜΚ καλεί ο Αλ. Τουρκολιάς

 

Κοινός στόχος όλων μας είναι να υλοποιήσουμε επιτυχώς την αναγκαία συμμετοχή του ιδιωτικού τομέα στην προγραμματιζόμενη αύξηση Μετοχικού Κεφαλαίου, τόνισε ο διευθύνων σύμβουλος της Εθνικής Τράπεζας   Αλέξανδρος Τουρκολιάς σε μήνυμά του προς τους εργαζομένους με αφορμή την επικείμενη γενική συνέλευση της Τράπεζας, για την AMK στο πλαίσιο της ανακεφαλαιοποίησης της.
Όπως τόνισε, «σε μία ιδιαίτερα δύσκολη οικονομική συγκυρία, σε διεθνές επίπεδο και κάτω από έντονο ανταγωνισμό, καλούμαστε όλοι να συστρατευτούμε στην επίτευξη της ελάχιστης συμμετοχής του ιδιωτικού τομέα στην απαιτούμενη αύξηση. Και το όλοι δεν είναι σχήμα λόγου, όπως άλλωστε γνωρίζετε, όταν αναφέρομαι στην Εθνική».
«Για την επίτευξη του στόχου αυτού που είναι συναντίληψη όλων των εθνικάριων και όχι μόνο αλλά και των εκατοντάδων χιλιάδων μετόχων, πελατών, είτε είναι καταθετικοί, είτε δανειακοί, υπάρχει και βούληση και στρατηγική», πρόσθεσε.
Στο μήνυμά του ο κ. Τουρκολιάς, έκανε λόγο για ανυπόστατες και κακόβουλες αναφορές σημειώνοντας πως, πρόσφατα, όλοι μας σαν αποδέκτες «ενημέρωσης», κατακλυστήκαμε από πληροφορίες που έθιγαν ή θίγουν προσωπικές αξίες, κυρίως όμως υπονομεύουν την αξιοπιστία, το κύρος, την ισχύ της Εθνικής Τράπεζας.
Συνεχίζοντας υπογράμμισε πως ουδέποτε η Εθνική αποξενώθηκε της υποχρέωσης που έχει να επιδιώξει συμμετοχή του ιδιωτικού τομέα στην αύξηση του μετοχικού της κεφαλαίου και δεύτερον ουδέποτε εμφανίστηκε στην τρέχουσα περίοδο αρνητική κινητικότητα στον τομέα των καταθέσεων της Εθνικής. Αντίθετα, συμπλήρωσε, υπάρχει συνεχής ροή καταθέσεων στην Εθνική.
Ο κ. Τουρκολιας ανέφερε πως τις επόμενες μέρες θα υπάρξει ενημέρωση για τη στρατηγική υλοποίησης και για τη φιλοσοφία της πολιτικής, αναφορικά με την αύξηση του Μετοχικού Κεφαλαίου στο πλαίσιο της διαδικασίας ανακεφαλαιοποίησης όλων των τραπεζών.
«Συστρατευόμαστε όλοι στην επίτευξη της προσπάθειας και κατά συνέπεια θα είμαστε όλοι συμμέτοχοι στο αυριανό μας όραμα. Δεν προσεγγίζουμε το στόχο, αντικρούοντας προβαλλόμενες αρνητικές συνέπειες για την Τράπεζα, τους εργαζόμενους, τους πελάτες και τους μετόχους της, εάν δεν επιτευχθεί η αναγκαία συμμετοχή του ιδιωτικού τομέα», επεσήμανε.
«Προσεγγίζουμε θετικά το ζήτημα. Μέσα από τη διαδικασία αυτή, θεωρούμε ότι υπάρχει, πέραν των άλλων, και μία πρόκληση για διεύρυνση της μετοχικής βάσης της Εθνικής με τη συμμετοχή στο κεφάλαιό της, πέραν των ήδη Μετόχων της και νέων Μετόχων που όμως ενστερνίζονται τη φιλοσοφία μας και τους συμβολισμούς που εκπέμπει η Εθνική Τράπεζα, που είναι ταυτόσημη με την ιστορία της χώρας», κατέληξε.

http://www.naftemporiki.gr/finance/story/639341

No comments: