11.4.13

Nomura:Πότε θα πάρει τα λεφτά η Ελλάδα

Η Nomura εκτιμά ότι υπάρχουν τρία πιθανά σενάρια σχετικά με την εκταμίευση της επόμενης δόσης για την Ελλάδα.

Πρώτον, να εγκρίνει τον Απρίλιο το Euro Working Group τη δόση των €2,8 δισ. τα οποία είχε αποφασιστεί να διατεθούν ήδη από το Δεκέμβριο και η νέα δόση των €6 δισ. να εγκριθεί στις αρχές Μαϊου από το Eurogroup.

Δεύτερον, να εγκριθεί το Μαϊο ολόκληρο το ποσό των €8,8 δισ.

Τρίτον, να εγκριθεί η δόση των €2,8 δισ. κάποια στιγμή πριν τις 20 Μαϊου - όταν και λήγουν τα ομόλογα των €5,5 δισ. – αλλά η δόση των €6 δισ. αργότερα. Σε αυτό το ενδεχόμενο η Ελλάδα θα πρέπει να βρει στο μεσοδιάστημα έναν τρόπο για να αποπληρώσει το ομόλογο που λήγει τη συγκεκριμένη ημερομηνία. Αυτό πιθανόν να γίνει μέσω εντόκων γραμματίων. 

Η ιαπωνική επενδυτική τράπεζα θεωρεί ότι το δεύτερο σενάριο είναι το πιο πιθανό από τα τρία, δεδομένου ότι η δόση των €2,8 δισ. εξαρτάται από την πορεία που θα έχει το προαπαιτούμενο των απολύσεων στο Δημόσιο, το οποίο φαίνεται να είναι το πιο προβληματικό ζήτημα των διαπραγματεύσεων.

Η Nomura τονίζε πάντως ότι ανεξάρτητα από το ποιο από τα παραπάνω σενάρια επιβεβαιωθεί η δόση των €6 δισ. θα χωριστεί σε διάφορες μικρότερες, μερικές από τις οποίες θα καταβληθούν αργά το καλοκαίρι.

http://www.euro2day.gr/news/economy/124/articles/770488/Article.aspx

_______________________________________

εντάξει, το ξέρουμε ότι χρεοκοπούμε και για 8 δισ τον άλλο μήνα
τα μέτρα ΤΩΡΑ!!!

 

No comments: