26.5.10

ΕΤΕπ: Στα 2,6 δισ. ευρώ οι χρηματοδοτήσεις στην Ελλάδα

Στο ύψος-ρεκόρ των 2,6 δισ. ευρώ προβλέπεται να ανέλθουν οι χρηματοδοτήσεις της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Επενδύσεων (ΕΤΕπ) προς την Ελλάδα το 2010 και θα είναι υπερδιπλάσιες από το μέσο όρο της περασμένης πενταετίας.

Αυτό γνωστοποίησε ο αντιπρόεδρος της ΕΤΕπ Πλούταρχος Σακελλάρης, κατά τη διάρκεια της υπογραφής συμφωνίας χρηματοδότησης ύψους 400 εκατ. ευρώ με την εταιρεία Ελληνικά Πετρέλαια [HEPr.AT] Σχετικά άρθρα (ΕΛΠΕ), για την αύξηση της παραγωγής καθαρών καυσίμων μέσω της αναβάθμισης του διυλιστηρίου της Ελευσίνας.

Ο κ. Σακελλάρης διευκρίνισε πως οι χρηματοδοτήσεις της ΕΤΕπ στη χώρα μας θα καλύψουν όλους τους σημαντικούς τομείς, ειδικότερα μεταφορές, ενέργεια, αστική ανάπλαση και παιδεία.

Πρόσθεσε πως η αύξηση αυτή εντάσσεται σε ένα ευρύτερο σύνολο υποστηρικτικών μέτρων, που περιλαμβάνει κατά προτεραιότητα χρηματοδοτήσεις για τους τομείς της ενέργειας, των κλιματικών αλλαγών και των έργων υποδομής, καθώς και για «καθαρές» μεταφορές και για την προώθηση της σύγκλισης, καθώς και για τις επιχειρήσεις μεσαίας κεφαλαιοποίησης.

http://www.naftemporiki.gr/news/cstory.asp?id=1821451

No comments: