27.5.10

Geithner: Κοινό έδαφος για την αναμόρφωση του τραπεζικού κλάδου

Στην ανάγκη να βρεθεί κοινό έδαφος με την Ευρώπη για το θέμα της αναμόρφωσης της χρηματοπιστωτικής βιομηχανίας αναφέρθηκε ο υπουργός Οικονομικών των ΗΠΑ Timothy Geithner σε κοινή συνέντευξη τύπου που παραχώρησε με τον υπουργό Οικονομικών της Γερμανίας, Wolfgang Schaeuble στο Βερολίνο.

Ο Geithner σημείωσε ότι Ευρώπη και ΗΠΑ συμφώνησαν στην ανάγκη για "πιο συντηρητικούς περιορισμούς" στις διατάξεις για την κεφαλαιακή επάρκεια και τη μόχλευση των τραπεζών, ενώ σημείωσε ότι "βρισκόμαστε σε καλή θέση για να καταλήξουμε σε συμφωνία για ένα παγκόσμιο κανονιστικό πλαίσιο".

Αναφορικά με τις προτάσεις για την επιβολή παγκόσμιου φόρου επί των χρηματοοικονομικών συναλλαγών, ο Geithner σημείωσε ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες έχουν δεσμευτεί για την επιβολή ειδικών τελών στα μεγάλα χρηματοοικονομικά ιδρύματα.

http://www.capital.gr/News.asp?id=978656

Geithner: Συναντήθηκε με τον πρόεδρο της Bundesbank Axel Weber


Ο Υπουργός Οικονομικών των ΗΠΑ Timothy Geithner συναντήθηκε με τον Διοικητή της Bundesbank Axel Weber, σήμερα νωρίς το πρωί, σύμφωνα με εκπροσώπους της γερμανικής τράπεζας.

Ο Geithner αρνήθηκε να κάνει δηλώσεις για τη φύση των συνομιλιών με τον Weber, ο οποίος επίσης είναι σημαντικό μέλλος του διοικητικού συμβουλίου της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας.

Επίσης, ο υπ. Οικονομικών των ΗΠΑ συναντήθηκε την Τετάρτη με τον ομόλογό του Βρετανό George Osborne, καθώς και τον πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, Jean-Claude Trichet.

Στο πλαίσιο ενημέρωσης του τύπου στο Λονδίνο την Τετάρτη, ο Geithner τόνισε: «Οι αγορές θέλουν να δουν δράση, θέλουν να δουν τις κυβερνήσεις να συνεργάζονται και να λαμβάνουν μέτρα».

Τόνισε εξάλλου ότι οι αγορές θέλουν να δουν περισσότερες λεπτομέρειες για το πώς θα λειτουργήσει το πακέτο των 750 δισ. ευρώ για τη σταθεροποίηση των χωρών της Ευρωζώνης που απειλούνται με χρεοκοπία.

http://www.capital.gr/News.asp?id=978205

No comments: