27.5.10

Eurobank EFG: Στα 61 εκατ. ευρώ τα κέρδη του Ομίλου

Στα €61εκ. διαμορφώθηκαν στο πρώτο τρίμηνο του 2010 τα καθαρά κέρδη του Ομίλου Eurobank [EFGr.AT] Σχετικά άρθρα EFG μειωμένα κατά 24% έναντι του περυσινού πρώτου τριμήνου και €16εκ. μετά την έκτακτη φορολογική εισφορά.

Τα καθαρά έσοδα από τόκους αυξήθηκαν κατά 9% σε ετήσια βάση και διαμορφώθηκαν σε €592εκ. το Α΄ τρίμηνο του τρέχοντος έτους, ενώ σε σύγκριση με το αμέσως προηγούμενο τρίμηνο υποχώρησαν κατά 3%, ως αποτέλεσμα κυρίως της αύξησης του κόστους προσέλκυσης καταθέσεων πελατών.

Το καθαρό περιθώριο επιτοκίου του Ομίλου (έσοδα τόκων προς μέσο ενεργητικό) διαμορφώθηκε σε 2,78%, από 2,81% στο τέλος του 2009.

Τα συνολικά έσοδα του Ομίλου ενισχύθηκαν κατά 6% σε ετήσια βάση και διαμορφώθηκαν σε €765εκ., από €725εκ. το περυσινό πρώτο τρίμηνο.

Δήλωση Ν. Νανόπουλου

«Στις δύσκολες συνθήκες που διαμορφώθηκαν το Α΄ τρίμηνο του 2010, ο όμιλος Eurobank EFG παρέμεινε κερδοφόρος – ακόμα και μετά την έκτακτη φορολογία - και κεφαλαιακά ισχυρός, διατηρώντας παράλληλα υψηλό επίπεδο ρευστότητας. Ενισχύσαμε περαιτέρω τα καθαρά μας έσοδα προ προβλέψεων, βελτιώσαμε την κερδοφορία μας στις χώρες της Κεντρικής και Ανατολικής Ευρώπης και συνεχίσαμε την πολιτική των συντηρητικών προβλέψεων έναντι επισφαλών απαιτήσεων, θωρακίζοντας περαιτέρω τον ισολογισμό και περιορίζοντας τις επιπτώσεις της δημοσιονομικής κρίσης», δήλωσε ο κ. Νικόλαος Νανόπουλος, Διευθύνων Σύμβουλος Eurobank EFG.

«Παράλληλα», πρόσθεσε, «συνεχίσαμε να στεκόμαστε αρωγοί στους πελάτες μας για να αντιμετωπίσουν όσο το δυνατόν πιο ανώδυνα τις επιπτώσεις της κρίσης. Με την επιτυχή εφαρμογή του προγράμματος ευρύτατης δημοσιονομικής προσαρμογής και διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων που έχει εκπονήσει η ελληνική κυβέρνηση με τη στήριξη της Ευρωπαϊκής Ένωσης και του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου η χώρα θα μπορέσει να ανατάξει την οικονομία της, να επανακτήσει την αξιοπιστία της και να εισέλθει σταδιακά σε τροχιά διατηρήσιμης οικονομικής ανάπτυξης».

http://www.naftemporiki.gr/news/cstory.asp?id=1822182

No comments: