2.5.10

Τρόικα: Η Ελλάδα θα λάβει νέα μέτρα αν χρειαστεί

Η Ελλάδα θα λάβει περαιτέρω μέτρα αν χρειαστεί, δήλωσαν αξιωματούχοι που διαπραγματεύθηκαν το πακέτο στήριξης για την Ελλάδα, όπως μεταδίδει το Reuters.

«Υπάρχει συμφωνία από τις ελληνικές αρχές ότι αν υπάρχει ανάγκη για προσαρμογή των μέτρων, τα μέτρα αυτά θα ληφθούν», δήλωσε ο κ. Servaas Deroose, υποδιευθυντής οικονομικών υποθέσεων της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.

Ο κ. Deroose δήλωσε επίσης ότι η Ελλάδα θα συντάσσει τριμηνιαίες εκθέσεις τις οποίες θα υποβάλει στους διεθνείς υποστηρικτές της. «Θα υπάρχει συνεχής παρακολούθηση», δήλωσε σε δημοσιογράφους κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου.

Στην ίδια συνέντευξη Τύπου, ο επικεφαλής της αποστολής στην Ελλάδα του ΔΝΤ, κ. Poul Thomsen δήλωσε πως οι πολιτικές θα πρέπει να αναπροσαρμόζονται «συνέχεια».

«Αυτό είναι ένα πολύ ισχυρό, πολύ αξιόπιστο και πολύ καλά στηριζόμενο πακέτο. Νομίζω πως οι αγορές θα αντιδράσουν θετικά. Καθώς θα βλέπουν ότι η κυβέρνηση είναι αποφασισμένη να το εφαρμόσει, νομίζω πως θα δείτε μια διατηρήσιμη, σημαντική υποχώρηση των spreads», τόνισε ο κ. Thomsen.

Σύμφωνα με τον κ. Thomsen, «η στρατηγική είναι να επιτραπεί στην (ελληνική) κυβέρνηση να δημιουργήσει σταδιακά ένα ρεκόρ επιτευγμάτων φιλόδοξων αλλά ρεαλιστικών προσαρμογών πολιτικής και να επιστρέψει σταδιακά στην αγορά, όχι να βρίσκεται στο έλεος των αγορών»..

Σύμφωνα με τον ίδιο, δεν υπάρχει σχέδιο για αναδιάρθρωση του χρέους της Ελλάδας. «Δεν συζητήθηκε ποτέ, δεν υπάρχει σχέδιο», τόνισε.

Τόσο ο κ. Thomsen όσο και ο κ. Deroose τόνισαν πως η συναίνεση των πολιτών θα είναι το κλειδί για την επιτυχία του σχεδίου μείωσης του ελλείμματος. «Θα είναι δύσκολο, αλλά θα γίνει. Θα χρειαστεί επίσης μια άνευ προηγουμένου συναίνεση από την Ελληνική κοινωνία. Αυτή είναι μια καθοριστική στιγμή για την Ελλάδα».

http://www.euro2day.gr/news/economy/124/articles/581193/Article.aspx

No comments: