Αναδημοσιεύω...
”Πρωτιά” της Proton στις αναλύσεις των Mid Caps
Την πρώτη θέση στον πίνακα με πιο εύστοχες αναλύσεις για τις μετοχές εταιριών της μεσαίας κεφαλαιοποίησης καταλαμβάνει για δεύτερη χρονιά η Proton Securities.
Σύμφωνα με τα στοιχεία της European Midcaps Research Yearbook 2007 (AQ Research), η Egnatia Finance διεκδίκησε αρκετές κορυφαίες θέσεις όσον αφορά στην απόδοση των συστάσεων (μεθοδολογία RQ), ενώ διακρίθηκε ο κ. Ανδρέας Μπαλάσκας με τη σύστασή του για την Άβαξ.
Υψηλή βαθμολογία συγκέντρωσε ο κ. Ιωάννης Αράπογλου της Piraeus Securities, ο οποίος κατέλαβε την πρώτη θέση στον πίνακα με τους αναλυτές που ”νίκησαν το consensus”, κυρίως με τις αναλύσεις του για τον Φουρλή και τη ΜΕΤΚΑ.
”Η επιτυχία της Proton ήταν συνεχής σε όλο το φάσμα των εταιριών τις οποίες καλύπτει, με τους κ. Πάνο Παναγιώτου και Γιάννη Σταματάκο να κερδίζουν κορυφαίες θέσεις”, αναφέρει το report.
Σε επίπεδο επιτυχίας των συστάσεων που δόθηκαν, η Proton Securities καταλαμβάνει την πρώτη θέση, με ποσοστό επιτυχίας 83,3%, δεύτερη έρχεται η P&K Research με 82,4%, τρίτη η Egnatia Finance (ESN) με 81,8%, τέταρτη η Piraeus Securities με 77,8%, πέμπτη η Citigroup Investment Research (euro) με 75%, έκτη η UBS με 71,4% και έβδομη η HSBC με 70,6%.
Στη συνολική βαθμολογία, πρώτη έρχεται η Proton Securities (με 49,64), δεύτερη η UBS (με 46,49), τρίτη η Egnatia Finance (ESN) (με 35,40) και τέταρτη η Piraeus Securities (με 31,46).
Οι κορυφαίοι αναλυτές, σύμφωνα με την AQ Research, είναι οι κ. Ιωάννης Αράπογλου της Piraeus Securities (με βαθμολογία 23,9), Πάνος Παναγιώτου της Proton Securities (με βαθμολογία 22,6), Μάνος Σταθουδάκης της Alpha Finance (με 14,2) και Κώστας Ντουνας της P&K Research (με 9,7).
Επομένως, σύμφωνα και με τα ποσοστά επιτυχίας των συστάσεων, δεν είναι άσχημο να ακούς τους "ειδικούς" ειδικά σε ένα δύσκολο κλάδο όπως οι επενδύσεις χαρτοφυλακίου.
P.S. αυτά σε μια bull αγορά όπως είναι μέχρι τώρα το 2007... έστω και με αυτές τις ακραίες διακυμάνσεις που έχουν μπερδέψει τους πάντες. Ας ελπίσουμε να δούμε τέτοια ποσοστά επιτυχίας και σε bear αγορά, γιατί ως γνωστόν¨"ότι ανεβαίνει/πέφτει πέφτει/ανεβαίνει κιόλας!"
P.S.2 μια σύσταση στις εταιρείες που κάνουν τέτοιες αναλύσεις, να δημοσιεύουν και τα ονόματα των αναλυτών!
Subscribe to:
Post Comments (Atom)
3 comments:
"Η MiFID επεκτείνει την υπάρχουσα ISD με την καθιέρωση
δια-κοινοτικής νομοθετικής εναρμόνισης για:
■ ευρύτερο φάσμα χρηματοπιστωτικών μέσων,
■ ευρύτερο φάσμα επενδυτικών υπηρεσιών σε πελάτες, και
■ εναλλακτικά συστήματα (MTF) και τόπους εκτέλεσης (venues)
συναλλαγών."
Γνωρίζουμε τι είναι ακριβώς τα ΜTF και τα venues?
αυτά που ρωτάς είναι πολύ τεχνικά..
και δεν έχω υπόψη μου ότι ακριβώς γράφει η οδηγία...
δες αυτό
γενικά είναι ένα ακόμα "άνοιγμα" της αγοράς...
νομίζω ότι ανεβαίνει η OTC market - που εδώ είναι εώς μηδέν..
επιπλεόν, νέα "προνόμια" για μεγάλες εταιρείες, οι οποίες θα μπορούν να εκτελούν εντολές από τα χαρτιά που κατέχουν και όχι απαραίτητα να τα αγοράζουν/πωλούν από την αγορά...(μέιωση φόρων, προμηθειών κλπ.)...
Post a Comment