18.6.14

Οικονομολόγοι του Ευρώ

Η Ελλάς βρίσκεται στο 2014 προς 2015 και ακόμα και σήμερα υπάρχουν τίτλοι όπως
"Γκάφα ολκής με τον οικονομολόγο της δραχμής"

Δυστυχώς, δεν θα υπάρχουν περισσότεροι από 50 άνθρωποι που να έχουν διάθεση να διαβάσουν τη τριλογία των άρθρων του Στεφανάδη, του νέου επικεφαλή του ΣΟΕ, θέση που είχε ο Στουρνάρας πριν 20 χρόνια, και αναπληρωτή καθηγητή στο Τμήμα Χρηματοοικονομικής και Τραπεζικής Διοικητικής του Πανεπιστημίου Πειραιώς.
(χωρίς μάλιστα να σκεφτούν μία από τις ιδιότητες του Χαρδούβελη: καθηγητής στο Τμήμα Χρηματοοικονομικής και Τραπεζικής Διοικητικής του Πανεπιστημίου Πειραιώς).
Το 90% θα μείνει στο τίτλο.

Η τριλογία του Στεφανάδη
02.10.2011 Κι όμως, υπάρχει εναλλακτική λύση για την ελληνική οικονομία
13.11.2011 Για μια λιγότερο επώδυνη εσωτερική υποτίμηση
18.12.2011 Δομικές αλλαγές και οι αυταπάτες της ανάπτυξης

Εάν κάποιος αφιερώσει ικανό χρόνο θα βρει σε αυτό το βλόγι με πολλές λεπτομέρειες όσα περιγράφει σε 3 μικρά άρθρα ο Στεφανάδης, μάλιστα υπό το πρίσμα και των συνθηκών που επικρατούσαν το 2009-2012, τα περισσότερα εκ των οποίων γράφτηκαν ΝΩΡΙΤΕΡΑ, με μόνους παράγοντες προς διερεύνηση τις προθέσεις της (εγχώριας και διεθνούς) πολιτικής και την εγχώρια λαϊκή βούληση.

Ο αταβιστικός φόβος, εν όψει του νέου γύρου της διαδικασίας εσωτερικής υποτίμησης, είναι μόνο για όσους είχαν ελπίδες ότι δεν είχε έρθει η ώρα τους. Γιατί αυτό που δεν βλέπουν είναι ότι οι δρόμοι του ευρώ και οι δρόμοι της δραχμής, ειδικά στην περίπτωση της Ελλάδας, έχουν πολύ περισσότερες ομοιότητες από όσες φαντάζονται.

Διαχειρίσιμες οι χρηματοδοτικές ανάγκες ως το 2023

.

No comments: